Schema prin care un lac de la Taraclia a ajuns în proprietate privată, pe masa procurorilor; Făptaşii riscă până la 15 ani de puşcărie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale oficiul „Sud” au deconspirat o schemă criminală de înstrăinare a proprietății de Stat din fondul ecologic și proprietății municipale al or. Taraclia, în sumă de aproximativ de 3 milioane de lei, prin care a fost înstrăinată ilegal construcțiea gidrotehnică – damba iazului (prut «Stalinshii»), or. Taraclia.

În cadrul urmăririi penale, la data de 24 iunie curent procurorii PCCOCS au reținut patru persoane dintre care fostul președinte al SPC «Radive – Nova», fostul administrator al oficiului Teritorial Cadastral Taraclia, fostul președinte al filialei BC «Agroindbank» SRL din or. Taraclia și au fost cercetate și alte persoane implicate în schema dată.

Învinuiții riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 până la 15 ani.

Procuratura raionului Taraclia a pornit un dosar penal pe faptul depășirii atribuțiilor de serviciu de către funcționarii Oficiului cadastral teritorial Taraclia, după ce lacul din oraș, bun public, a ajuns în proprietate privată printr-o schemă dubioasă. Cazul a fost scos la iveală acum un an, de autorii unei investigații realizate în cadrul unui proiect al Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova.

Ancheta jurnalistică dezvăluia că orașul risca să rămână fără iazul care îl protejează de inundații, după ce bunul public a ajuns în posesia lui Serghei Chiose, preşedintele cooperativei „Rodina Nova”, printr-o decizie a Judecătoriei Economice, emisă în anul 2011. În timp ce Primăria orașului încearcă să-și recupereze bunul pierdut, iar procurorii tot încearcă, de cinci ani, să descopere cum a ajuns iazul pe mâini străine, Chiose a scos lacul la vânzare. Reporterii au deconspirat întreaga schemă, după ce s-au dat drept cumpărători și au filmat totul cu o cameră ascunsă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...