18:16:01 28.03.2024
Stiri

DETALII despre reţinerea fostului viceministru de Interne: De la cine ar fi estorcat 60 de mii de euro

Anticorupție 25.06.2017 19:57 Vizualizări7287 Autor: Ziarul National
DETALII despre reţinerea fostului viceministru de Interne: De la cine ar fi estorcat 60 de mii de euro All Moldova


Fostul viceministru al Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban, actual şef de direcţie din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), şi Stanislav Caraman, angajat al Serviciului Vamal, au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție.

Informaţia a fost confirmată de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), potrivit căruia cei doi sunt cercetaţi penal pentru că ar fi primit zeci de mii de euro mită pentru a soluționa favorabil un dosar.

Mai exact, vameșul ar fi extorcat 60 000 de euro sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul șefului de direcție de la SPPS, asupra unor procurori pentru a obţine o decizie de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a unui proces penal pornit pe fabricarea și punerea în circulație a cardurilor bancare.

Denunțătorul nu dispunea de suma pretinsă şi, pentru a face rost de bani, acesta a vrut să-şi vândă apartamentul, iar vameșul ar fi găsit și un cumpărător. Totuşi, locuinţa nu a putut fi vândută, pentru că era înregistrată pe o altă persoană.

"Ulterior, dând asigurări că problema procesului penal poate fi soluționată prin intermediul funcționarului de la SPPS, vameșul a prezentat drept argument pasaje din discuția cu acesta pe Viber. În ultimă instanță, s-a convenit că banii vor fi transmiși în două rate, 45 000 de euro și 15 000 de euro, respectiv, pănă la data de 24 iunie curent", se arată în comunicatul de presă al CNA.

Ceban şi finul său Caraman au fost reținuți ieri pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la şapte ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md