Cărți de citit în concediu. Nu poți pleca în vacanță fără ele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Concediile sunt pentru distracții, plimbări în natură și multă relaxare, însă nu strică să răsfoiești și o carte din când în când. Am selectat câteva cărți numai bune de citit într-o după-amiază liniștită pe plajă sau într-o zi ploioasă.

Indiferent că pleci într-o vacanță cu familia sau cu prietenii sau ai plănuit o vacanță romantică pe o insulă pustie, nu poți să nu ai la tine câteva cărți de citit în momentele în care vrei să te rupi puțin de realitate. Dacă nu ți-ai făcut încă o listă cu ce cărți ai putea să citești în concediu, nu e timpul pierdut. Avem câteva sugestii pentru tine, inspirate din goodhousekeeping.com.

Cărți de citit în concediu

He said, she said, de Erin Kelly

O femeie susține că a fost atacată de un bărbat, care a vrut să profite de ea. Bărbatul incriminat spune că totul s-a întâmplat cu acordul femeii, care acum se dă drept victimă. Toată povestea este clădită pe veșnica întrebare, „cui dai dreptate?”. Singurul martor la incident crede că știe adevărul, însă, curând, își dă seama că se află în pericol. „He said, she said” este, cu siguranță, o carte care te va ține în suspans de la început până la final.

Carti de citi in concediu

Foto: goodhousekeeping.com

The windfall, de Diksha Basu

Cartea „The windfall” a lui Diksha Basu este despre un tată din clasa de mijloc din Delhi, India, își vinde compania care furniza servicii de internet pe multe milioane și se mută cu întreaga familie într-un cartier modern și dichisit. Odată ajunsă în noul cartier, familia bărbatului dă piept cu o noua realitate. Vecinii trăiesc după un set de reguli sociale destul de tulburătoare pentru familia modestă a indianului. Fiecare membru al familiei pornește într-o călătorie, pe alocuri amuzantă, în încercarea de a-și găsi un loc în noua societate.

Carti de citit in concediu

Foto: goodhousekeeping.com

My sister’s Bones, Nuala Ellwood

Kate, reporter de război din Marea Britanie, ajunge în Siria, unde stă o perioadă de timp pentru a se documentă despre criza din această țară. Zilele petrecute acolo o aduc în pragul nebuniei, astfel că ajunge în situația în care nu își mai dă seama unde se termină coșmarurile și unde începe realitatea. Atunci când se întoarce acasă, își găsește sora într-o stare deplorabilă, dependentă de alcool, și descoperă că noua ei vecină este o femeie din Irak, destul de misterioasă. Una dintre surori moare, iar cealaltă supraviețuiește. Care e una, care e cealaltă?

Carti de citit in concediu

Foto: goodhousekeeping.com

The forever summer, de Jamie Brenner

The forever suummer” este o carte numai bună de citit în zilele ploioase. O tânără avocată este obligată să renunțe la cariera promițătoare după ce se îndrăgostește până peste cap de șeful ei. Fără loc de muncă și singură, aceasta află că are o soră vitregă și că, de fapt, tot ce știa despre familia ei este o minciună.

Carti de citit in concediu

Foto: goodhousekeeping.com

Gone without a trace, Mary Torjuseen

Hannah se întoarce dintr-o călătorie de afaceri. Ea locuiește într-un apartament de lângă Liverpool, împreună cu iubitul ei, Matt. Ajunsă acasă, femeia are un șoc. Prietenul ei este de negăsit, ba mai mult, toate lucrurile lui din casă au dispărut. Lucrurile devin și mai ciudate în momentul în care toate SMS-urile și email-urile de la el dispar din telefonul ei. Hannah începe să primească tot felul de mesaje dubioase, iar curând realizează că este urmărită. Pe măsură ce aceasta îl caută disperată pe Matt, începe să își dea seama ce se întâmplă de fapt. Hannah descoperă un adevăr oribil. „Gone without a trace” este o carte misterioasă care, sigur, te va intriga.

Carti de citit in concediu

Foto: goodhousekeeping.com


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...