13:53:21 29.03.2024
Stiri

Etichetele de pe produsele alimentare ar putea arăta ALTFEL în R. Moldova: La ce trebuie să atrageţi atenţia

Social 25.06.2017 12:30 Vizualizări1851 Autor: Ziarul National
Etichetele de pe produsele alimentare ar putea arăta ALTFEL în R. Moldova: La ce trebuie să atrageţi atenţia
Poză simbol


Informațiile care induc consumatorul în eroare ar putea fi eliminate de pe etichetele produselor alimentare care vor conţine, mai nou, detalii clare şi pe înţelesul consumatorului.

În special este vorba despre caracteristici ale produselor alimentare, efectele sau proprietățile produselor alimentare sau atribuirea de virtuți medicinale produselor alimentare.

Aceste lucruri sunt prevăzute într-un proiect de lege votat ăn această săptămână în prima lectură de către deputați.

Proiectul de lege privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, adaptat la normele europene în domeniu, stabileşte bazele legale pentru asigurarea unui înalt nivel de protecţie a consumatorului în domeniul informaţiilor referitoare la produsele alimentare, luând în considerare diferenţele de percepţie ale consumatorilor şi nevoia acestora de informaţii, asigurând în acelaşi timp buna funcţionare a pieţei interne.

De asemenea, documentul îşi propune de a apăra interesele legitime ale consumatorilor şi de a promova fabricarea şi plasarea pe piaţă a produselor alimentare de calitate.

Impactul estimat al proiectului constă în faptul că va fi creat unui cadru legislativ univoc şi coerent privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, se va realiza conformarea la regulile de etichetare echivalente celor comunitare a produselor alimentare autohtone și a celor importate, precum și se vor responsabiliza operatorii din businessul alimentar privind prezentarea informației despre produsele alimentare plasate pe piață.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md