Premierul Pavel Filip a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a Portului Popular

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova sărbătorește astăzi, 25 iunie, Ziua Portului Popular, sărbătoare instituită acum câțiva ani de Parlament la inițiativa Ministerului Culturii. Cu acest prilej, premierul Pavel Filip a transmis un mesaj de felicitare pentru toți cei care onorează costumul tradițional, menționând că Portul Popular este marcă a identității, simbol care ne reprezintă alături de simbolurile de stat.

„Noi, moldovenii, ne mândrim cu portul nostru popular; el reprezintă identitatea noastră, exprimă creativitatea națională și dragostea de frumos. Mă bucură popularitatea tot mai vastă a costumului tradițional, care este îmbrăcat nu doar la sărbătorile naționale, ci și la nunți, botezuri, sărbători de importanță locală”, a spus prim-ministrul.

Totodată, Pavel Filip a subliniat că, deși Republica Moldova este o țară mică, are de oferit o contribuție importantă la patrimoniul cultural mondial, la menținerea tradițiilor populare, iar Guvernul va fi în continuare alături de toți cei care păstrează vii tradițiile și care iubesc moștenirea culturală a țării, transmițând-o noilor generații.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...