Meteorologii avertizează: Cod galben de vreme caniculară până la 1 iulie

HIPDLI91K1
Foto: Dawid Zawiła

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de vreme caniculară pentru perioada cuprinsă între 25 iunie și 1 iulie, 2017. Iată până la ce temperaturi se vor înregistra în aceste zile.

În intervalul menționat pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C și mai mult, spun meteorologii, care avertizează că în aceasta perioadă va crește riscul excepțional de incendiere a fâșiilor forestiere și culturilor agricole.

meteo

În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne atenționează despre respectarea normelor antiincendiare, pentru a evita pericolul incendiilor de vegetație:

# Atenție maximă celor care fac curățenie în curți și în afara acestora;

# Trebuie evitate metodele de curățenie prin ardere, pentru a nu declanșa focare de vegetație, cu extindere către sectorul locativ și forestier;

# Cei care în zilele următoare vor merge la picnic, atenție maximă atunci când este aprins focul, acesta fiind recomandat să fie făcut doar în spațiile special amenajate. La plecare, focul de rug trebuie stins minuțios și acoperit cu pământ.

# Atenție maximă și părinților, copiii trebuie monitorizați, pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații excepționale.

În cazul în care sunteți martori ai unor incendii de vegetație, pompierii îndeamnă să alertați prompt Serviciul 901.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente