„Nicolae Glib, omul care a dăruit acestui popor atâtea cântece frumoase nu poate să ajungă ostaticul unui ticălos, unui individ care a adus suferinţă în casele cele mai sărmane şi a stins luminiţele speranţei din ochii oamenilor. Maestre, lăsaţi-vă de el! Lăsaţi-vă de această creatură malefică şi trăiţi-vă viaţa în sfântă libertate”, se spune în scrisoarea publicată pe pagina oficială de Facebook a lui Andrei Năstase.

„Maestre, sunteţi un om al muzicii, al frumosului, un adevărat rapsod al acestui pământ. Când vă pronunţ numele în faţa mea apare un om liber, îmbrăcat în alb, care cutreieră câmpiile Pepenilor printre ameţitoarele mirosuri de mierea-ursului, de pelin amar, de maci şi clopoţei. Nu vă scriu cu niciun dram de răutate, nu încerc să vă acuz de ceva. Ştiu că în adâncul sufletului sunteţi altfel, gândiţi altfel”, se adresează Andrei Năstase artistului.

Andrei Năstase îl îndeamnă pe artist să ia în considerare criticile aduse de către cele mai importante structuri europene proiectului promovat de tandemul PD-PSRM şi să nu-l mai susţină.

Vă prezentăm textul integral al scrisorii lui Andrei Năstase.

Scrisoare de suflet maestrului Nicolae Glib

Maestre,

Nu am îndrăznit să vă deranjez în perioada în care, cu sau fără voie, aţi promovat aşa-numitul vot uninominal, aducător de lapte şi miere pentru banditul mafiot Vladimir Plahotniuc. Acel Plahotniuc, maestre, care acum ceva timp practica pervers şi penal proxenetismul. Mai popular, era un „sutenior” ordinar, care nu a avut norocul să nimerească pe mâna unui sergent cu numărul 44 la cizme şi fără luare de mită de 100 de dolari şi să-i termine pe loc cariera de corupt.

Apoi brusc, peste noapte, votul mixt al lui Dodon a devenit obiect de promovare până şi în bortă de şoarece.

Nu am îndrăznit, zic, pentru că ar fi nevoie de mai multe argumente, că poate ale noastre, ale celor de acasă sunt prea subiective.

Dar iată că a venit timpul când trebuie să vorbim, trebuie să discutăm.

Zilele acestea a venit de la Veneţia răspunsul la solicitarea lui Dodon şi Plahotniuc despre oportunitatea introducerii acestui sistem electoral. Ştiţi deja ce au decis cei mai titraţi experţi din Europa? Exact, că în actualele condiţii acest vot ar fi unul care ar amplifica coruperea alegătorilor. Adică ar conserva banditismul, sărăcia, mizeria.Tot ei mai spun că chestia cu revocarea deputatului e o minciună de-a lui Plahotniuc, în realitate aşa ceva este şi anticonstituţional, şi în contradicţie cu practica internaţională. Imaginaţi-vă că aţi fi deputat şi nu aţi cădea cu tronc lui Plahotniuc. Imediat va pune în funcţie procuratura, justiţia, ar organiza un referendum şi v-ar da jos din Parlament. Asta ar însemna că sunteţi rău? Nu, asta ar însemna că nu sunteţi pe placul mafiei. Iar voturile ştiţi cum le desenează CEC-ul lor politizat şi plin de scheme de fraudare, aşa cum s-a întîmplat în cazul alegerilor prezidenţiale, când Dodon a beneficiat de serviciile păpuşarului de Grozeşti.

Maestre, poate Comisia de experţi să fi greşit?

Imposibil, oamenii aceştia au fost în ţară, s-au documentat, au vorbit cu societatea civilă, opoziţia, presa liberă. Credeţi că ei au rămas impresionaţi de modul în care Plahotniuc a mânat mii de oameni ca pe nişte ostatici la aşa-zise concerte, în realitate spunând că cetăţenii au venit pentru a protesta?! Dar domnia voastă, tot aţi rămas impresionat? Că au oprit trenurile, microbuzele, că au hărţuit bugetarii, că au făcut liste(!) cu angajaţi pe care i-au speriat că-i dau afară dacă nu intră în strungă!?

Să admitem că cei de la Comisia de la Veneţia au fost subiectivi. Dar, iată, Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, toate instituţiile de prestigiu ne spun una şi bună: schimbarea sistemului electoral nu este oportună, executaţi tot ce v-a recomandat Comisia de la Veneţia la care tot voi v-aţi adresat!

Maestre, sincer, dumneavoastră în cine aveţi mai multă încredere – în Plahotniuc, care a furat ţara, oamenii de afaceri, băncile, cetăţenii simpli, în finul său Candu care avea procură de la nanu să vândă acţiuni furate, în naşa Apolschi, o anonimă şi jumătate, în Sârbu care face sprint în Parlament de la un partid la altul, în Leancă care minte de îngheaţă apele, ultima gogoaşă fiind cea cu Banca Mondială şi FMI sau în nişte oameni din afara ţării care nu au furat nimic, nu ne-au făcut niciun rău, ci, dimpotrivă, ne-au dat aproape cinci miliarde de euro care au intrat parcă în pământ?! Sau poate îl credeţi pe Dodon, cel care în 2008 era pentru integrare europeană, iar acum sperie occidentul cu tancurile lui Putin? Pe el, maestre, nici Păcală nu-l mai crede, atât de mincinos este că tocmai şi simplul prim-ministru îl invidiază!

Nu aş face uz de această formă de adresare, dacă nu mi-aţi fi un om drag.

Am auzit de la Mama şi unchii mei, artişti ai poporului şi adevăraţi prieteni din tinereţile dvs., că aţi fost la Mândreşti, că aţi fost primit de bunicii mei Ion şi Antonia Mustea ca pe un copil al lor. Ştiu că încă din anii grei de studenţie aţi ales să fiţi fraţi de cruce cu unchiul meu, Gheorghe Mustea, ajuns unul dintre cei mai buni compozitori ai ţării, autorul primei opere naţionale Alexandru Lăpuşneanu.

Maestre, sunteţi un om al muzicii, al frumosului, un adevărat rapsod al acestui pământ. Când vă pronunţ numele în faţa mea apare un om liber, îmbrăcat în alb, care cutreieră câmpiile Pepenilor printre ameţitoarele mirosuri de mierea-ursului, de pelin amar, de maci şi clopoţei.

Nu vă scriu cu niciun dram de răutate, nu încerc să vă acuz de ceva. Ştiu că în adâncul sufletului sunteţi altfel, gândiţi altfel.

Nicolae Glib, omul care a dăruit acestui popor atâtea cântece frumoase nu poate să ajungă ostaticul unui ticălos, unui individ care a adus suferinţă în casele cele mai sărmane şi a stins luminiţele speranţei din ochii oamenilor.

Maestre, lăsaţi-vă de el! Lăsaţi-vă de această creatură malefică şi trăiţi-vă viaţa în sfântă libertate.

Cântaţi pentru oameni, bucuraţi inimile celor care aşteaptă o alinare, o mângâiere, un licăr de speranţă.

Ştiu că aşa va fi.

Pentru că sângele apă nu se face.

P.S. Maestre, multă lume se va întreba de ce nu mă refer şi la ceilalţi cântăreţi ai votului lui Dodon şi Plahotniuc. E simplu – sunt irecuperabili. Cunosc prea multe despre cum şi-au negociat arginţii minciunii.

DA, şi pentru că sunt doar CEILALŢI.