După ce un reporter Jurnal TV a fost a agresat atât verbal, cât şi fizic de deputatul PD Vladimir Hotineanu, mai mulţi parlamentari de opoziţie au criticat comportamentul funcţionarului.

„Consideraţi că subsemnez la ceea ce au spus ziariştii de investigaţie. Într-adevăr, nu poate să-şi permită un politician să-l bruscheze sau să aibă aşa un comportament faţă de mass-media. Îi place dumnealui, nu-i place, ei îşi fac meseria lor, nu întâmplător se spune că mass-media este a patra putere în stat, aşa că fii bun, dacă ai devenit persoană publică şi îţi asumă această responsabilitate şi nicidecum să nu bruschezi reprezentanţii mass-media”, afirmă preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

„Mie îmi pare rău că domnul Hotineanu a avut o astfel de dispoziţie ca să facă acest lucru cu un jurnalist. Noi nu trebuie să divizăm jurnaliştii în funcţie de canale TV şi cu ce întrebări comode sau incomode vin la noi. Noi, 101 deputaţi, servim interesele poporului şi întotdeauna trebuie să fim gata să răspundem la întrebări, mai ales că asta a avut loc în incinta Parlamentului RM. Mie îmi pare rău de comportamentul domnului Hotineanu şi îmi pare că cel puţin ar trebui să-şi ceară scuze, având în vedere că dumnealui este şi preşedintele Comisiei pentru mass-media”, a declarat preşedinta fracţiunii PCRM, Inna Şupac.

„Noi suntem persoane publice, suntem obligaţi să răspundem la orice tip de întrebări care ne sunt adresate. În cazul în care sunt anumite probleme, există Consiliul Naţional de Integritate care trebuie să verifice dacă declaraţia de avere este corectă”, susţine deputatul PL Lilian Carp.

„Este o acţiune absolut condamnabilă, mai ales că dumnealui este preşedintele Comisiei parlamentare de educaţie, ştiinţă şi mass-media, respectiv, dumnealui trebuie să aibă cel mai exemplar comportament în relaţiile cu presa. Cu certitudine, uneori jurnaliştii ne mai provoacă pe noi, deputaţii, dar totdeauna trebuie să avem reacţii demne şi controlabile”, a menţionat şi socialistul Vlad Bătrâncea.

Întrebaţi cum comentează acţiunile lui Vladimir Hotineanu faţă de unul dintre reporterii Jurnal TV, unii deputaţi socialişti au trecut ei înşişi la insulte. Este şi cazul socialistului Vasile Bolea, care a acuzat reporterul Jurnal TV de lipsă de educaţie.

Deşi se declară împotriva violenţei, colegii de partid ai lui Vladimir Hotineanu refuză să vorbească despre acţiunile deputatului PD.

„Este adevărat, eu nu accept îmbrânceli, de oricine ar fi vorba, dar nu sunt în drept să dau aprecieri pentru un om cum este domnul Hotineanu. Fiecare răspunde de faptele sale şi de acţiunile sale”, a spus deputata PD Valentina Stratan.

„Eu altceva vreau să spun, eu mă bucur că trăiesc timpuri când presa din RM e liberă”, s-a eschivat deputatul PD Nae Simion Pleşca.

La rândul său, PD-istul Constantin Ţuţu a refuzat să comenteze cazul.

Întrebat dacă are de gând să-şi dea demisia din funcţia de şef al Comisiei pentru mass-media, şi Vladimir Hotineanu a evitat echipa Jurnal TV.

Amintim că săptămâna trecută deputatul PD Vladimir Hotineanu a insultat şi îmbrâncit reporterul Jurnal TV, fiind deranjat de întrebările despre averile familiei sale. Mai multe ONG-uri de media au condamnat cu fermitate acţiunile deputatului PD Vladimir Hotineanu, pe care le-au calificat drept abuzive. Totodată, avocatul postului de televiziune Jurnal TV va depune o plângere la Procuratură faţă de comportamentul parlamentarului şi va expedia o adresare misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău.