Seism de 6,7 grade în Guatemala la numai opt zile de la unul puţin mai putrnic. Victime nu au fost înregistrate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter s-a produs joi în largul Guatemalei, la numai opt zile după un alt seism cu magnitudinea de 6,9 grade care s-a soldat cu moartea a cinci persoane, au anunțat autoritățile, citate de AFP. De această dată, seismul, care nu s-a soldat cu victime potrivit unui prim bilanț, s-a produs la ora locală 06:31 (12:31 GMT), epicentrul său situându-se în Oceanul Pacific.

Cutremurul s-a simțit și în El Salvador, unde mulți locuitori au ieșit din case de teama replicilor, potrivit autorităților țării.

Potrivit Institutului de seismologie din Guatemala, miercurea trecută, 14 iunie, un seism cu magnitudinea de 6,9 s-a produs la frontiera dintre Guatemala și Mexic, provocând moartea a cinci persoane în Guatemala și afectând mii de persoane, care au fost private de servicii de bază sau împiedicate să se deplaseze din cauza prăbușirii drumurilor.

Guatemala se află într-o zonă de risc seismic, la convergența plăcilor tectonice din Caraibe și nord-americane, la care se adaugă faliile geologice locale.

În 2012 și 2014, departamentul San Marcos a fost afectat de două cutremure de pământ care s-au soldat cu zeci de morți și au provocat pagube economice importante.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...