Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu pentru încă 25 de zile

16-2-1024×576
Foto: privesc.eu

Judecătoria Buiucani a prelungit joi, 22 iunie, cu 25 de zile mandatul de arestare la domiciliu pentru primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. Magistraţii au acceptat parţial demersul procurorilor, care au solicitat 30 de zile de arest la domiciliu pentru edil, notează adevărul.ro.

Primarul pledează nevinovat şi susţine că nu există temei pentru ca să stea în arest. „Nu am făcut niciun fel de trafic de influenţă. Nu am făcut altceva decât să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu. Conştiinţa mea este curată. Sper să pot convinge atât organul de urmărire penală, cât şi instanţele de judecată cu privire la acest lucru. Faptul că s-au făcut anumite declaraţii care mă privesc, plus unele aspecte, ele nu au nicio relevanţă şi sunt absurde. Vom încerca în continuare să obţinem eliberarea, pentru că nu sunt motive de a sta în arest”, a declarat Dorin Chirtoacă la ieşirea din sala de judecată.

Judecătoria Buiucani a eliberat pe 26 mai un mandat de arestare pe numele primarului Dorin Chirtoacă, după ce procurorii l-au pus sub învinuire şi au solicitat arestarea preventivă a acestuia. Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor şi acesta a fost reţinut pentru 72 de ore.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente