Furau tot ce le pică din gospodăriile, unde proprietarii erau peste hotare. Doi tineri din Floreşti, reţinuţi!

Doi tineri de 22 și respectiv 26 de ani, locuitori ai satului Țîra, raionul Florești, riscă să-și petreacă următorii patru ani în închisoare, fiind suspectați de furt din locuințe.

Ca urmare a acțiunilor speciale de investigații, angajații  Inspectoratului de poliție Florești au stabilit că suspecții, în perioada decembrie –martie 2017,  au pătruns în patru locuințe din comuna Ghindești.

Ținta suspecților a fost două frigidere, un televizor, aragaz și alte obiecte de uz casnic. Prejudiciul adus se ridică la peste o sută de mii de lei. Suspecții acționau noaptea, prin forțarea ușilor și a geamurilor, în timp ce proprietarii locuințelor se aflau la muncă peste hotarele țării.

La domiciliile suspecților, polițiștii au depistat o parte din bunuri, celelalte fiind   vândute  în satele din vecinătate.

Bănuiţii sunt cercetați în stare de libertate, iar în cadrul audierilor şi-au recunoscut vina.

Poliţiştii desfăşoară investigaţii de stabilire a complicităţii lor în alte cazuri de furturi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.