00:00:03 17.04.2024
Stiri

DETOXIFIANT de primăvară, izvor de SĂNĂTATE

Știri 11.03.2015 16:52 Vizualizări2990 Autor: Ziarul National
DETOXIFIANT de primăvară, izvor de SĂNĂTATE sursa: ziuadecj.realitatea.net


Rudă cu bine-cunoscuta salată, această plantă specifică primăverii este considerată de nutriţionişti un superaliment datorită importantelor sale proprietăţi curative.

Lăptucile, cunoscute şi sub numele de salată sălbatică, crestăţea, lăptucă amară, lăptucă sălbatică, palma tâlharului, susai, susai ţigănesc sau tălhărea, sunt o plantă anuală cu frunze eliptice, obovat eliptice sau orbiculare, cu lamina verticală şi cu nervura mediana spinos setacee pe dos.

Tulpina şi frunzele conţin un lichid lăptos şi amărui, de la care i se trage numele, dar din cauza căruia este şi ignorată de gospodine. Chiar dacă gustul nu este unul tocmai apetisant, este o plantă mai bogată în substanţe nutritive decât salata romană. Lăptucile conţin din belșug clorofilă, vitaminele A, B, C şi K, magneziu, potasiu, zinc, fier şi iod.

O particularitate a lăptucilor reprezintă conţinutul ridicat de lactucarium, o substanţă cu efect puternic în tratarea insomniilor, anxietăţii şi a altor probleme de ordin psihologic. De altfel, multe dintre medicamentele concepute pentru tratarea problemelor psihice conţin extract de lăptuci.

Datorită vitaminelor şi mineralelor conţinute, lăptucile sunt recomandate de nutriţionişti în curele de slăbire şi în cele de detoxifiere.

Mai mult, potrivit ziuadecj.realitatea.net, consumul de lăptuci ajută la tratarea diabetului, prin reglarea nivelului de glucoză din sânge şi a tulburărilor digestive de tot felul, cum ar fi balonarea, indigestia, acidul la stomac, constipaţia, colita, arsurile la stomac, gastrita şi ulcerul.

De asemenea, vindecă tusea, infecţiile respiratorii şi alergiile, combate oboseala şi anemiile şi ameliorează, guta, artrita şi tulburările de circulaţie.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md