„Acest protest a avut loc în vederea vizitei Preşedintelui Parlamentului Andrian Candu şi a Prim-ministrului al Republicii Moldova Pavel Filip la Bruxelles. Vizita înalţilor oficiali a coincis cu votul Comisiei de Comert INTA a Parlamentului European cu privire la cordarea ajutorului material de 100 milioane de Euro Republicii Moldova din 20 iunie. Participanţii la flashmob salută alocarea ajutorului financiar, dar sunt îngrijoraţi de derapajul Republicii Moldova spre o dictatură a mafiei şi a corupţiei. Aceştia sunt îngrijoraţi că Parlamentul Republicii Moldova ar putea vota schimbarea sistemului electoral în unul mixt în pofida avizului negativ din partea Comisiei de la Venetia şi a lipsei de consens din societate. Protestatarii sunt de părere ca Parlamentul European trebuie să condiţioneze alocarea ajutorului in vederea angajamentului de a nu schimba sistemul electoral în unul mixt. Guvernarea în frunte cu Partidul Democrat trebuie să respecte regulile şi procedurile democraţiei în schimbarea unei legi atât de importante precum legea electorală”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În faţa manifestanţilor a venit deputaţii PD Violeta Ivanov şi Valentina Buliga. Imediat, ce a început să discute cu moldovenii care protestau, Buliga a început să apere  proiectul privind modificarea sistemului electoral.

Întrebată de ce acum PD a iniţiat modificarea sistemului electoral, Buliga a spus că acest lucru îl vor cetăţenii.

După această declaraţie, deputata a fost contrazisă, iar protestatarii au spus că oamenii vor îmbunătăţirea legislaţiei electorale, dar nu modificarea sistemului.

Sursa video: unimedia.info