Locuitorii satului Țânțăreni sunt categoric împotriva redeschiderii gropii de gunoi. Cu ce soluții vine Primăria Chișinău

20110503untitled-LD2_2611

Ieri a avut loc adunarea satului Țânțăreni, unde au mai participat locuitori din Geamăna, dar și din alte localități. Aceștia s-au pronunțat categoric împotriva redeschiderii platoului de acumulare a gunoiului din Țânțăreni. Angajații Primării totuși speră că negocierile nu se termină aici. De asemenea, aceștia au venit cu câteva idei de soluționare a problemei.

„Indiferent de acest răspuns prompt, eu cred că dumnealor nu au închis toate porțile de negocieri. Trebuie de găsit tot ce este posibil pentru a negocia, dar dacă nu găsim vreau numaidecât să avem niște soluții de rezervă care ar putea fi identificate”, a menționat viceprimarul Grozavu.

Drept soluții au fost propuse procurarea unei stații de epurare cu capacitate dublă și începerea imediată a proiectării de consolidare a barajului de la poligonul Țânțăreni.

„Trebuie să găsim varianta cea mai optimă pentru a cumpăra și instala la Țânțăreni o stație de epurare cel puțin dublă, acolo ar trebui mai mult, dar există posibilitatea că și cu capacitate dublă, cu rezervoare suplimentare s-ar putea lucra și în aceste condiții”, a mai adăugat Grozavu.

Grozavu a rugat toate persoanele care sunt implicate în procesul de evacuarea a deșeurilor să facă acest lucru după orar, întru cât pe timp de vară reținerea evacuărilor este inacceptabilă nici măcar pentru câteva ore.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente