Două secţii din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, renovate cu suportul Guvernului României

Secția Urologie Pediatrică și Secția Ginecologie Infantilă din cadrul Institutului Mamei și Copilului de la Chișinău au fost astăzi inaugurate, după ce au fost reparate cu suportul Guvernului României. Reparația ambelor secții a început în luna august 2016, iar suma totală a investiției este de 4.403.870 lei.

Secţiile au fost renovate la standarde europene și reprezintă baza clinică de pregătire a cadrelor medicale.

Lucrările finanțate de Guvernul României, din bugetul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare gestionat de MAE de la București, fac parte din proiectul de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente a maternității și departamentului pediatrie din cadrul Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului. Întregul proiect, care beneficiază de granturi cumulate de 2.500.000 Euro, a debutat la începutul anului 2015 și urmează a fi finalizat în a doua jumătate a acestui an.

Anual, în cadrul Secției Urologie Pediatrică, sunt internați circa 1400 de copii cu malformații reno-urinare și afecțiuni dobândite și sunt efectuate circa 1000 de intervenții chirurgicale de specialitate.

Secția Ginecologie Infantilă funcționează din 1985, fiind singura de acest fel din Republica Moldova, deservind pacienți de pe întregul teritoriu. În acest moment, aceasta beneficiază de 20 de paturi, iar anual în cadrul acestei secții sunt tratați aproximativ 700-800 de pacienți, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.