Participă la școala de vară „Artă, Critică și Societate Civilă” și realizează lucrări de artă împreună cu studenți internaționali

painting-2
Foto: wmich.edu

În perioada 24-30 iunie 2017, Asociația Oberliht organizează, la Chișinău, Școala de Vară „Artă, Critică și Societate Civilă”. Școala de vară va examina modalitățile prin care arta poate fi folosită pentru a contribui la soluționarea problemelor sociale actuale: migrație, dezvoltare comunitară, reconciliere, dreptul la oraș, excluziune și sărăcie, dar și altele.

Școala va oferi un cadru de reflecție despre rolul pe care critica de artă o are în condițiile existenței problemelor în domeniul artei și va explora modalități prin care arta răspunde acestor provocări dar și modalități de implicare a comunităților în procesul artistic, și a instrumentelor artistice care pot împuternici comunități, și crea platforme care să unească diverse grupuri și comunități pentru acțiuni colective.

Programul școlii de vară e constituit din următoarele module:

#Cursuri și prelegeri realizate de profesori din Elveția, Abhazia, Belgia și Moldova pe teme precum critica de artă, procesele artistice în teorie, comunitate, viața comunală și participare în zonele rezidențiale, artă și instrumentalizare, arta în zone de conflict – exemple ale provocărilor de lucru în Artasfoundation, intervenții artistice în zonele rezidențiale.
#O serie de tururi ghidate în diverse zone ale Chișinăului
#Întâlniri și discuții cu activiști, artiști și factori de decizie din domeniul culturii
#Un atelier de teatru de marionete și un concert

Școala de vară va include un modul de prelegeri și un modul practic ce include realizarea unor lucrări de artă împreună cu studenți de la arte din Elveția și Abhazia.

Criterii de eligibilitate:
#Interes pentru domeniul artei și criticii de artă
#Cunoașterea limbii engleze la nivel de comunicare

Doritorii de a lua parte la programul atelierului sunt rugați să expedieze o scrisoare de intenție însoțită de datele de contact (email, telefon) și un CV, la adresa: info(a)oberliht.org, până la data de 20 iunie 2017.

Limba de lucru a școlii de vară va fi engleza, iar participarea este gratuită.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente