O moldoveancă a ascuns două cărţi de identitate românești false …în pantof

Polițiștii de frontieră români de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni—I.T.P.F. Iași au descoperit două cărți de identitate românești false, ascunse în pantoful unei tinere din Republica Moldova. Fata, pasageră a unui microbuz ce se deplasa din Chișinău spre Paris, le- a declarat oamenilor legii că cele două documente false, împachetate în hârtie albă, au fost ascunse la rugămintea şoferului microbuzului.

Cazul a avut loc pe 14 iunie, când în jurul orei 17.30 în punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în România, cetățeanul din Republica Moldova, Igor P., în vârstă de 44 de ani, șofer al unui microbuz, ce efectua o cursă pe cursa Chișinău (Republica Moldova) — Paris (Franța).

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra microbuzului și ocupanților acestuia.

În urma controlului, asupra tinerei pasagere au fost descoperite, ascunse în pantof, două cărți de identitate românești, împachetate într-o hârtie albă, ce s-au dovedit a fi false.

Tânăra a recunoscut că la intrarea în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni a fost rugată de către șoferul microbuzului să ascundă în pantofi hârtia în care erau cele două cărți de identitate. Aceasta a mai declarat că nu a avut cunoștință despre faptul că în hârtia împachetată erau ascunse documentele respective.

La rândul său, şoferul mijlocului de transport a susținut că a primit cărțile de identitate de la proprietarul microbuzului, care i-a transmis ca înainte de controlul de frontieră să le dea unui pasager, urmând ca ulterior să le înmâneze unei persoane de pe teritoriul Franței a cărei identitate nu o cunoaște.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.