Actualitate

Şedinţa de judecată în dosarul grupului „Petrenco”, amânată

Potrivit fostului deputat, Grigore Petrenco, ședința a fost amânată pe motiv că procurorii au venit nepregătiți la ședința de judecată, catalogând situația drept o lipsă de respect față de toți cei care sunt implicați și care urmăresc și monitorizează procesul.

„Faptul că procurorii au venit nepregătiți este o lipsă de respect față de noi toți. Au trecut 20 de luni de la proteste, dar dosarul a fost tergiversat de fiecare dată de partea acuzării. Procurorii au solicitat în ultima ședință șapte zile și li s-a acordat zece zile. Chiar și așa, au venit nepregătiți. Instanța le-a dat încă un termen, fără a-i avertizat sau sancționa cumva”, a declarat Grigore Petrenco.

Potrivit lui, dosarul este tergiversat intenționat, asta pentru că partea acuzării nu are, de fapt, ce spune.

„Nu sunt convins că peste o săptămână vor veni pregătiți. Cred că nu au ce spune. Dosarul este fabricat și politic. Ei nu au nicio probă că această acțiune a avut loc, nemaivorbind de dezordinile în masă, cred că procurorii așteaptă să primească ultima comandă”, a mai declarat Grigore Petrenco.

Amintim că dosarul grupului „Petrenco” a ajuns în instanța de judecată la finele anului 2015. Cei şapte inculpaţi au fost învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă pe data de 6 septembrie 2015, în faţa Procuraturii Generale.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *