17:42:41 28.03.2024
Stiri

Socialiștii anunță o NOUĂ dată pentru desfășurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă

Politică 15.06.2017 13:00 Vizualizări2924 Autor: Ziarul National
Socialiștii anunță o NOUĂ dată pentru desfășurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă


Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău propune organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, pe 24 septembrie curent, odată cu cel anunțat anterior de președintele Igor Dodon.

Anterior, socialiștii indicau lunile octombrie-noiembrie pentru desfășurarea plebiscitului, dar acum spun că referendumul va fi desfășurat „mai devreme pentru a economisi bani”.

Consilierul municipal Ion Ceban, care este și purtătorul de cuvânt al lui Dodon, a declarat astăzi că, până acum, socialiștii au strâns 80 de mii de semnături pentru inițierea referendumului.

„Din sondajele efectuate pe intern, suntem siguri că, în cazul în care va avea loc acest referendum, va fi unul de succes. Aproape 70% din respondenți spun că ar vota pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, iar peste 80% se declară nenumlțumiți de lucrurile din Chișinău”, a spus Ceban.

Tot socialiștii propun organizarea alegerilor anticipate în Chișinău până la finele acestui an.

Menționăm că, anterior, Guvernul a anunțat că pentru referendumul republican, stabilit prin decret prezidențial, ar trebui 70 de milioane de lei, iar premierul Pavel Filip a spus că nu are de gând să aloce acești bani. Decretul lui Dodon a fost atacat la Curtea Constituțională care nu a pronunțat încă un verdict vizavi de constituționalitatea acestuia.

Cele patru întrebări pe care Igor Dodon vrea să le pună la plebiscit se numără reducerea numărului de deputați până la 71, introducerea în școli a „Istoriei Moldovei”, anularea legii care pune pe urmerii cetățenilor miliardul furat din bănci și acordarea mai multor drepturi șefului statului, inclusiv cel de a dizolva Parlamentul și a stabili alegeri parlamentare anticipate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md