Polițiștii din Moldova vor fi instruiți de militari din armata SUA

În perioada 4-26 iunie 2015 vor fi desfăşurate cursuri de pregătire în domeniul tehnicilor de luptă pentru polițiștii din Brigada cu destinaţie specială „Fulger”, organizate de Ambasada SUA și realizate în comun cu Grupul 19 al Forţelor Speciale Aeropurtate din cadrul Departamentului Armatei SUA.

Cursul presupune implicarea a 60 poliţişti ai BPDS „Fulger” și presupune instruirea medicală, instruirea de foc, instruirea lunetiştilor, topografia militară, instruirea tactică specială de intervenţie: din încăperi, din stradă, din transport, din vagon (tren), din navă aeriană, instruirea de alpinism, instruirea tactică generală, negocieri.

Conform Inspectoratului General de Poliție, scopul cursurilor este asigurarea schimbului de experienţă, bunelor practici în activitatea de serviciu și stabilirea relaţiilor bilaterale de conlucrare între organele de drept ale ţărilor interesate.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare