Descinderi şi percheziţii în toată ţara! Sunt vizate mai multe firme în domeniul jocurilor de noroc

Procurorii anticorupţie, ofiţerii CNA, împreună cu inspectori fiscali au efectuat peste 50 de percheziţii în toată ţara la mai multe firme care prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc. Totodată, a fost percheziţionat şi biroul şefului adjunct al Camerei de Licenţiere. În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate acte şi alte probe relevante pentru cauza penală.

Ofi’erii CNA bănuiesc că ar fi pusă la cale o schemă de eschivare de la plata taxelor la stat de către proprietarul din umbra mai multor firme, ale căror activitate sunt jocurile de noroc. Omul de afaceri ar fi beneficiat de anumite perioade de graţie, timp în care acesta activa nestingherit fără a achita licenţa.

Potrivit informaţiilor preliminare, omul de afaceri, care gestionează din umbră opt firme cu un potenţial de circa 1000 de aparate de joc, avea un scenariu bine pus la punct de eschivare de la plata taxelor de stat.

Schema funcţiona în felul următor: întreprinderile specializate în domeniul jocurilor de noroc achitau licenţa pentru aparatele de joc doar pentru 3 luni. După obţinerea acesteia, ei încetau să o mai achite în continuare.

Ulterior, reprezentanţi ai Camerei de Licenţiere efectuau controale şi suspendau licenţa firmelor. Imediat, agenţii economici contestau deciziile Camerei în instanţă, iar în judecată acestea erau tergiversate luni în şir, timp în care întreprinderile activau fără a fi obligate să achite taxa pentru licenţă.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă şi activă, în vizorul Centrului Naţional Anticorupţie ajungând şi directorul-adjunct al Camerei de Licenţiere. În privinţa acestuia sunt bănuieli rezonabile că ar fi protejat autorii acestei scheme contra unor remunerări ilicite.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare