În Chişinău vor fi lansate troleibuze fără fir. Primăria îndeamnă locuitorii să desemneze cea mai potrivită rută

Primăria capitalei a anunţat astăzi că troleibuzele cu propulsie autonomă au fost certificate şi testate şi în curând vor fi lansate pe rute. Totodată, municipalitatea îndeamnă locuitorii capitalei să desemneze cea mai potrivită rută. În acest sens fiind propuse trei variante.

Varianta I              – Aeroportul Internaţional Chişinău – str. 31 august 1989;

Varianta II             – str. Grenoble – str. N. Testemiţeanu – Parcul „Alunelul”;

Varianta III    – comuna Stăuceni – str. 31 August 1989.

În acelaşi timp, ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” a precizat că optează pentru traseul „str. 31 august 1989 – Aeroportul Internaţional Chişinău”.

Argumentele întreprinderii sunt următoare: vor fi asigurată transportarea cetăţenilor şi oaspeţilor oraşului de la / spre Aeroportul Internaţional Chişinău cu troleibuze moderne şi orar stabil.

Totodată, traseul va cuprinde edificii şi monumente importante din punct de vedere arhitectural şi istoric şi reprezentative pentru Chişinău, iar ruta de troleibuz asigură legătura dintre Aeroportul Internaţional Chişinău şi Gara Auto Centru, Gara feroviară Chişinău, pieţele comerciale etc.

Întreprinderea a precizat că acest traseu facilitează manevrarea troleibuzului din punct de vedere rutier şi tehnic.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.