Nereguli grave la un karaoke club din Chișinău: Proprietarii riscă amendă de 50 de mii de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urma unor verificări desfăşurate într-un karaoke club din capitală, ofiţerii de investigare au depistat grave de încălcări ale legislaţiei în activitate. Astfel, fiind demarate cercetări în oficiile administraţiei clubului, poliţiştii au constatat un şir de abateri legislative, ce ar încălca drepturile de consumator şi ar prejudicia bugetul statului.

La solicitările legale de a prezenta toate actele necesare şi obligatorii, administraţia clubului n-a putut prezenta actele privind constituirea întreprinderii; autorizaţia de funcţionare; registrul maşinii de casă şi control; actele ce demonstrează provenienţa produselor expuse spre vânzare.

Totodată s-a constatat un neajuns bănesc în sertarul aparatului de casă şi control în sumă de peste 1.700 lei, fapt ce ar demonstra că, clienţii nu primeau bonuri fiscale, iar produsele erau păstrate în condiţii insalubre fără stichere cu indicarea datei şi producătorului. De asemenea, serviciile de narghilea erau prestate contrar prevederilor legislaţiei în vigoare, de către 11 persoane angajate în lipsa contractelor de muncă.

În acest context, factorii de decizie riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de până la 50.000 lei şi cu privarea dreptului de a desfăşura activitatea pe un termen de la 6 luni până la un an.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...