(VIDEO) Rușii vin să demonteze complet funicularul de la Râbnița

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia planifică să demonteze de urgență telefericul industrial avariat, ce se întindea peste râul Nistru, situat în preajma oraşelor Rezina şi Rîbniţa, anunță RIA Novosti.

Un segment al plasei de protecţie atârnată deasupra râului a fost demolat printr-o explozie controlată în luna septembrie a anului trecut de către echipele speciale de la Chișinău, acum „salvatorii ruşi urmează să demonteze complet funicularul de la Râbnița”, arată sursa citată.

„Am finalizat demontarea plasei de siguranță pe sectorul rezidențial. Urmează să efectuăm o explozie controlată, după care vom înlătura rețeaua de cablu”, a declarat un reprezentant al ministrului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Amintim că pe 18 septembrie s-a desfășurat prima etată în procesul de demontare a telefericului industrial avariat.

Plasa de protecţie atârnată deasupra râului a fost demolată printr-o explozie controlată. Pentru operaţiunea în cauză au fost utilizate aproximativ 80 kg de substanţe explozibile, masa totală a plasei demolate constituind 90 tone.

Funicularul de peste Nistru a fost construit în anul 1962, iar din 2000 nu mai este folosit. Construcția era într-o stare avansată de erodare și risca să se prăbușească.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...