Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.06.2017

Producătorii și furnizorii din industria constructoare de mașini se întâlnesc la ”Moldova Automotive Days 2017”

Producătorii și furnizorii din industria constructoare de mașini se întâlnesc la ”Moldova Automotive Days 2017”

Forumul ”Moldova Automotive Days” este un eveniment de premieră pentru industria din țara noastră, care va oferi un cadru excelent pentru facilitatea parteneriatelor de afaceri dintre cei mai importanți jucători internaționali din industria de automotive și furnizorii locali, promovarea investițiilor și a exporturilor în acest sector, dezvoltarea potențialului forței de muncă locale.
 
Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul conferinței de lansare a celui mai important forum al producătorilor și furnizorilor din industria constructoare de mașini – ”Moldova Automotive Days 2017, care se va desfășura la Chișinău în perioada 13 – 14 iunie curent.
 
Potrivit vicepremierului Octavian Calmîc, prin organizarea acestui eveniment, Ministerul Economiei și Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor (MIEPO) transmit un mesaj clar opiniei publice, partenerilor de dezvoltare, companiilor și agenților economici, care activează în acest domeniu, că grație eforturilor Guvernului din ultima perioadă de timp, industria din Republica Moldova renaște, devenind tot mai competitivă atât pe piața regională, cât și cea internațională.  ”În ultimii cinci ani am înregistrat o creștere semnificativă a sectorului de automotive. Dacă în 2012 volumul exporturilor de componente auto constituia 137 milioane de euro, atunci în 2016 am ajuns la cifra de peste 356 milioane de euro și o pondere de peste 20 la sută din totalul de exporturi al Republicii Moldova”, a accentuat Octavian Calmîc.
 
Ministrul Economiei a mai specificat că în ultimii cinci ani a fost înregistrată și o creștere semnificativă a noilor locuri de muncă - dacă în 2012 în acest sector erau angajați 5100 de muncitori, în anul curent aici deja activează peste 10 000 de persoane, iar în următorii doi ani cifra se va dubla.
 
Directorul MIEPO, Vitalie Zaharia a menționat că la eveniment și-au confirmat participarea 45 investitori din țări precum Germania, Japonia, Italia, Austria, SUA, România, Cehia, Slovacia, Ucraina și 72 de companii locale. Participanții la ”Moldova Automotive Days 2017” vor afla de asemenea, cum pot încheia parteneriate cu companiile membre a două cele mai importante asociații de ramură germane, dar și cum pot deveni furnizorii producătorului mondial de componente pentru automobile MAGNA, în cadrul a 38 de reuniuni B2B.  Concomitent, va avea loc un târg de cariere pentru absolvenții facultăților inginerești, la care își vor prezenta ofertele de angajare peste 15 companii de automotive din Republica Moldova.
 
”Moldova Automotive Days 2017” este organizat de Ministerul Economiei și Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în parteneriat cu Agenția Germană pentru Dezvoltare (GIZ) și Asociația Businessului European (EBA).
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, timp de două zile, la Chișinău se vor întâlni cei mai importanți jucători internaționali din industria de automotive, companii locale din sector, asociații de business, autorități, reprezentanți ai corpului diplomatic. Participanții la evenimentele ”Moldova Automotive Days 2017„ vor putea, de asemenea, comunica pe temele de interes cu speakeri notorii, printre care manageri regionali, șefi de proiecte, conducători de agenții și instituții publice, directori de companii din sector.Pe 14 iunie vor fi organizate vizite ale investitorilor străini prezenți la eveniment la Zonele Economice Libere din Moldova, în care sunt dislocate fabrici de componente auto.
 
Mai multe informații despre agenda evenimentului sunt disponibile pe www.automotivemoldova.md

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus