Presa siriană anunţă moartea liderului grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După anunţuri anerioare privind uciderea mai multor apropiaţi ai liderului jihadiştilor grupării Stat Islamic, junaliştii televiziunii de stat siriene au anunţat azi uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi, în urma unor raiduri aeriene care au lovit capitala de-facto a grupării de la Rakka. Aceste informaţii rămân însă neconfirmate de către reprezentanţii regimului Bashar al-Assad sau de către liderii coaliţiei internaţionale, care sprijină aerian ofensiva luptătorilor kurzi şi arabi asupra bastionului jihadist de la Rakka, transmite publicaţia irlandeză Independent.

Nu este pentru prima dată când presa siriană anunţă moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Asemenea anunţuri s-au dovedit în mod repetat ca fiind eronate, dar există informaţii potrivit cărora liderul grupării s-a retras în Rakka după ce forţele guvernamentale irakiene i-au îndepărtat pe jihadişti din Mosul.

În 2014, Abu Bakr al-Baghdadi a ocupat localitatea Rakka şi a declarat un nou califat islamic sub numele de Statul Islamic din Irak şi Levant.

Activiştii sirieni au confirmat că şapte civili şi-au pierdut viaţa în ultimul raid aerian de la Rakka, dar nu au menţionat nimic de soarta lui al-Baghdadi.

Liderul ISIS nu s-a mai adresat în niciun material de propagandă din noiembrie 2016.

Este de menţionat că anterior, presa anunţase şi despre moartea lui Ayad al-Jumaili, considerat adjunctul liderului Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, dar şi cea a lui Abdurakhmon Uzbeki, considerat de autorităţile militare americane că ar fi fost un apropiat al liderului reţelei extremiste Stat Islamic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...