17:59:01 28.03.2024
Stiri

Consens politic în Senatul SUA privind ÎNĂSPRIREA sancțiunilor anti-ruse

Știri 12.06.2017 17:30 Vizualizări1421 Autor: Ziarul National
Consens politic în Senatul SUA privind ÎNĂSPRIREA sancțiunilor anti-ruse CNN


Senatorii republicani și democrati au ajuns la un acord cu privire la posibila inițiativă a lui Donald Trump de relaxare a sancțiunilor împotriva Rusiei. Senatorii intenționează să blocheze aceste tentative ale președintelui SUA și să impună sancțiuni mai aspre împotriva Moscovei, a declarat senatorul Lindsey Graham, potrivit Politico, citat de paginaderusia.ro.

„Orice membru al Congresului care nu vrea să pedepsească Rusia pentru ceea ce face trădează democrația. Și în cazul în care președintele nu semnează legea care pedepsește Rusia, va fi o trădare a democrației“, a declarat Graham.

Într-un interviu pentru CBS, senatorul republican a explicat că legea care va pedepsi Rusia pentru imixtiunea sa în alegerile din SUA va fi adoptată cel târziu săptămâna viitoare.

Potrivit lui Graham, motive în plus pentru noile sancțiuni împotriva Moscovei sunt și livrările de arme talibanilor „care ucid soldați americani“ și „complicitatea cu președintele sirian Bashar al-Assad în acțiunea Damascului de a ascunde și păstra arme chimice”.

Graham a spus că, dacă Donald Trump va refuza să semneze proiectul de lege, Senatul va trece peste veto-ul său.

Săptămâna trecută, Bob Corker, șeful Comitetului pentru politică externă, a prezis că Senatul va veni cu o inițiativă „foarte, foarte puternică“ privind sancțiunile anti-ruse, care va fi susținuta și de Partidul Democrat, și de Partidul Republican. El a precizat că este inevitabil răspunsul la vehementele atacuri cibernetice rusești din timpul alegerilor prezidențiale.

Corker a declarat reporterilor că administrația Trump vrea sa relaxeze sancțiunile și se va opune cu siguranță noilor măsuri punitive ale parlamentarilor. El a reamintit precedentul din 2015, când legisativul l-a forțat pe președintele de atunci, Barack Obama, să accepte decizia cu privire la acordul nuclear cu Iranul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md