Angajații companiei de cablaje auto Fujikura au protestat, nemulțumiți de salarii

Fujikura

Circa 500 de muncitori ai fabricii de componente auto Fujikura Automotive MLD din Chișinău au intrerupt lucrul luni. Aceștia au protestat fiind nemulțumiți de salariile mici. Despre aceasta a scris pe pagina de facebook Artiom Skvorțov.

Potrivit newsmaker.md, unul din lucrătorii fabricii a declarat că în loc de salariul promis de 5,75 mii lei ei au primit 3-4 mii de lei fără ca să explice motivul pentru care au fost micșorate salariile. Totodată, acesta a afirmat că, angajații vor protesta până nu vor fi remunerați așa cum li se cuvine.

Jurnaliștii nu au avut acces pe teritoriul companiei, pe motivul restricțiilor impuse de angajații serviciilor de pază privată.

Concernul Fujikura a inaugurat în aprilie 2017 o fabrică la Chişinău. Fujikura Automotive MLD activează în cadrul Zonei Economice Libere Expo Business Chișinău şi estespecializată în producerea cablajelor pentru sectorul automotive. Toată producția întreprinderii este destinată clienților din Uniunea Europeană. Numărul angajaților fiind de 1200 de persoane.

Totodată, reprezentantul companiei nipone a spus că până în anul 2020, numărul angajaţilor fabricii va spori până la 3000.

De notat că, în 2016, compania anunţase că intenţiona să investească în noul obiectiv circa 3,2 milioane de euro. De asemenea, compania planifica efectuarea unui program de instruire a personalului angajat în câmpul muncii atât în cadrul unui ciclu intern, cât și în cadrul întreprinderilor Fujukura Automotive de peste hotare.

Concernul Fujikura este un producător mondial de sisteme electrice în automotive, electronică și telecomunicații. Compania a fost deschisă în 1885 și are peste 54 mii de angajați la nivel mondial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente