Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

22 Ian. 2019 / 14:00

Protest la Primăria Chişinău

Revoltaţi de evacuarea chioşcurilor din centrul Chişinăului, mai mulţi membri ai Federaţiei Sindicatului din Comunicaţii Moldpresa au protestat în această dimineaţă în faţa Primăriei şi au cerut oprirea acestui proces. Ei sunt nemulţumiţi că rămân fără un loc de muncă. Autorităţile municipale au anunţat că vor examina situaţia şi în următoarele trei zile vor veni cu un răspuns, relatează Moldova 1.

„Noi vrem să muncim la locurile noastre de lucru, permiteţi-ne, nu ne luaţi lucrul, vrem aici să lucrăm, să avem grijă de familiile noastre. În caz contrar, vom sta pe pragul Primăriei”. „Noi pe baza la leafa aceasta ne întreţinem, rămânem fără muncă, pe noi nu ne primeşte nimeni la vârsta asta le serviciu”. „Ne doare, nu avem locuri de muncă, ni se închid chioşcurile”. „Îi afectează pe toţi, rămân fără o bucăţică de pâine, rămân fără plată de comunale”, spun protestatarii.

„Angajaţii rămân fără serviciu, toţi au familii, copii, nu au bani cu ce să se hrănească”, a declarat Svetlana Başchir, lider sindical.

În faţa protestatarilor a ieşit secretarul Consiliului municipal Chişinău, Adrian Talmaci, care a declarat că în următoarele trei zile aleşii municipali vor lua o decizie după ce se vor convoca în şedinţă.

„Întreprinderea Moldpresa a înaintat un demers în acest sens. Demersul respectiv  a fost transmis Direcţiei Comerţ, se examinează, aşteptăm propuneri de la ei despre modificare acestui regulament. În cazul în care Consiliul municipal o să accepte, vor fi făcute modificări”, a menţionat Adrian Talmaci.

Protestatarii spun că în ultimele zile au fost evacuate 24 de gherete de ziare din capitală. În total, la „Moldpresa” lucrează aproape 600 de angajaţi. În iulie 2017 Consiliul municipal Chişinău a decis să evacueze unităţile de comerţ din centrul capitalei şi să elibereze autorizaţii noi de funcţionare a acestora.  

 

Comentarii