(video) Are voie sau nu femeia să intre în altar? O altfel de abordare a rolului feminin în biserica ortodoxă

Безымянный

Pe video blogul Ortodoxia – „pentru că așa trebuie” a apărut un nou subiect video. Ca și în videoul precedent tema abordată este „Femeia în Biserică”, doar că de această dată autorul vorbește despre slujirea femeilor în lăcașurile sfinte. În acest video găsiți răspunsul la întrebarea are voie sau nu femeia să intre în altarul bisericii.

Hristos, fiul lui Dumnezeu s-a întrupat în om, nu în bărbat, ci în om și acest om avea anumite identități bărbat, evreu, etc. Prin moartea sa de pe cruce Hristos a răscumpărat și a sfințit toată firea omenească, nu doar a bărbaților sau a evreilor, ci a tuturor, indiferent de identitățile lor, respectiv și slujirea aparține tuturor”, se menționează în video.

Reamintim că acesta este al treilea subiect video care apare pe blogul „Ortodoxia – pentru că așa trebuie”, iar autorul acestuia a fost exmatriculat de la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova, încă după prima temă abordată, unde a vorbit despre taxele din biserică. În pofida acestor piedici, Ion Andronache continuă activitatea pe video blogul său ortodox.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente