Nadal se califică într-o nouă finală Roland Garros și scrie istorie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rafael Nadal s-a calificat în finala de la Roland Garros, după o nouă evoluţie magnifică. „Matadorul” s-a impus în minimum de seturi împotriva unuia dintre cei mai în formă jucători ai momentului, Dominic Thiem: a fost 6-3, 6-4, 6-0 pentru Rafa, care va juca pentru a 10-a oară cu titlul pe masă la Paris.

Nadal era considerat mare favorit în semifinala a doua de la Roland Garros, atât ca urmare a formei senzaţionale din ultimele luni, dar şi a faptului că era neînvins în cele 9 semifinale de la Paris disputate. Totuşi, Thiem a arătat la rândul său că traversează o perioadă de graţie, ajungând în semifinale fără a pierde set (în sferturi i-a aplicat o corecţie dură lui Nole, administrându-i un „bagel”). În plus, în ultima întâlnire, de la Roma, austriacul îl învingea pe Nadal, astfel că toate ingredientele unei întâlniri de zile mari erau îndeplinite.

Din păcate pentru specacolul sportiv, Thiem a fost la cel mai înalt nivel doar în prima jumătate a setului 1. Apoi, Rafa a confirmat încă o dată că nu are rival în istorie pe suprafaţa roşie şi a etalat un tenis agresiv, dublat de o deplasare incredibilă. În aceste condiţii, adverarul nu a avut vreo şansă, iar Nadal e pregătit să scrie o nouă pagină din istorie: poate deveni primul jucător care să câştige acelaşi Grand Slam de 10 ori.

599 de minute i-a luat lui Nadal să ajungă în finala de la Roland Garros 2017. În niciuna din celelalte 9 dăţi când a câştigat turneul nu a avut un parcurs atât de relaxant.

29 de game-uri a pierdut Rafa în drumul spre finală (nu a cedat mai mult de 4 game-uri în niciun meci). Din 1978 niciun alt jucător nu a reuşit să aibă un asemenea parcurs la Paris. Atunci, Borg pierdea doar 27 de game-uri în drumul spre ultimul act.

În ultimul act de duminică, Nadal îl va întâlni pe Wawrinka, câştigătorul turneului în 2015. Elveţianul a câştigat în penultimul act un adevărat thriller, contra liderului mondial, Andy Murray: 6-7(6), 6-3, 5-7, 7-6(3) 6-1, după 4 ore şi 38 de minute.

15-3 este scorul întâlnirilor directe Nadal – Wawrinka. Stan „The Man” nu a câştigat încă vreo dispută contra ibericului pe zgură, însă i-a administrat una dintre cele mai dureroase înfrângeri din carieră: în finala Australian Open, 2014, când Rafa a jucat fiind accidentat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...