Chișinăul a scăpat de gunoi?! Primăria susține că evacuarea deșeurilor se va desfășura în regim obișnuit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procesul de evacuare a deșeurilor menajere din capitală se desfășoară în regim obișnuit, după ce acum o săptămână a fost blocat accesul spre depozitul din strada Uzinelor, informează Primăria municipiului Chișinău.

Lucrările de evacuare a deșeurilor menajere au fost reluate în urmă cu 3 zile, iar serviciile municipale abilitate au intervenit în forță în toate sectoarele capitalei, fiind mobilizate 90 unități de transport și circa 200 de persoane.

Astfel, în perioada de referință, angajații Regiei „Autosalubritate” și Regiei locativ-comunale au evacuat circa 20 mii metri cubi de gunoi menajer, fiind efectuate 800 curse de pe platourile de acumulare din oraș. În continuare, Regia „Autosalubritate” va activa în regim obişnuit, iar angajaţii întreprinderilor municipale vor dezinfecta teritoriile adiacente platourilor de acumulare a deşeurilor.

Citește și: (FOTO) „Șantaj și tensionare intenționată a situației” sau „boicot”?! Chișinăul, din nou, inundat de gunoi

Amintim că în ultimele zile Chișinăul se confrunta din nou cu problema gunoiului, tomberoanele și locurile din preajma acestora, fiind pline cu sacoșe de deșeuri menajere, după ce nu au mai fost golite de cel puțin o săptămână.

Problema a fost rezolvată după ce, luni, prim-ministrul Pavel Filip a convocat o ședință operativă cu factori de decizie pentru identificarea soluției de salubrizare a orașului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...