05:11:00 20.04.2024
Stiri

SURPRIZELE lui Alex Calancea Band pentru această vară: „Nu vom încasa bani pentru participare”

Monden 08.06.2017 15:30 Vizualizări2363 Autor: Daniela Hadei
SURPRIZELE lui Alex Calancea Band pentru această vară: „Nu vom încasa bani pentru participare” Youtube


O tabăra de creaţie în satul Cuhnesti, raionul Glodeni, care va aduna artişti şi meşteri populari din R. Moldova, două festivaluri în România şi concerte la Chişinău - acestea sunt cele mai importante surprize pe care le pregăteşte fanilor Alex Calancea Band pentru această vară.

De asemenea, pe 1 iulie curent, bandul lui Alex Calancea va fi pe scena din Cluj, în cadrul „Jazz în the Park Festival”, pe 2 iulie la „JazzTM Festival” în Timişoara, iar pe 15 iulie va susține un concert la Chişinău.

„La sfârşitul lunii iulie curent, vom organiza o tabăra de creaţie la Cuhnești, unde vor fi invitaţi mai mulţi artişti din diferite domenii, inclusiv artişti din raion. Va fi o fuziune între muzică şi artă plastică, sculptură, pictură. Tabăra de creaţie va dura şapte zile, timp în care artiştii vor crea, iar noi vom produce muzică şi o vom cânta pe parcursul acestui proces. Vom avea şi multe excursii, vom sta în corturi, vom găti mâncare la ceaun şi nu vom avea conexiune la internet. Vreau să organizăm ceva cât mai aproape de natură, va fi că un simpozion de artă în care oamenii vor avea posibilitatea să discute unul cu altul, să facă schimb de idei, să se inspire. Vom organiza şi o seară de film, dar şi un concert pentru săteni”, a declarat Alex Calancea pentru Ziarul NAŢIONAL.

Tabăra de creaţie va fi organizată în satul Cuhnesti, raionul Glodeni, localitatea de baştină a lui Alex Calancea, acest eveniment fiind la a doua ediţie.

„Prima ediţie a avut loc anul trecut, dar accentul a fost pus doar pe artă plastică şi sculptură. În ediţia din acest an, însă, vom combina arta cu muzica. Am decis să avem o vară foarte creativă şi pusă pe artă”, completează Alex Calancea.

La tabăra de creaţie poate participa oricine este interesat de artă, iar accesul va fi gratuit.

„Este un proiect necomercial, nu vom încasa bani pentru participare. Dacă pentru noi, muzicienii, este mai uşor să rezistăm acestor timpuri, pentru sculptori, pictori este mult mai greu, iar noi vrem să-i ajutăm. Este un experiment care te scoate din zona de confort şi te pune să creşti, să te dezvolţi”, a precizat artistul.

„Călătoria” artiştilor se va încheia în septembrie, cu un nou concert în aer liber la Chişinău, eveniment în cadrul căruia vor fi expuse şi prezentate toate creaţiile care au fost realizate în cadrul taberei de creaţie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md