Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputat despre miza finală a…

Deputat despre miza finală a reținerilor de la Primărie

Miza finală a reținerilor de la Primărie este însuși municipiul Chișinău, susține deputatul PL, Lilian Carp. Acesta afirmă că în Chişinău este concentrată, în proporţie de 40%, economia R. Moldova, respectiv ar exista interese politice în contextul următoarelor alegeri parlamentare: „dacă se va merge până la capăt cu acest vot mixt, e clar că apare nevoia de a deţine controlul pe linie administrativă asupra electoratului din mun. Chişinău”. Într-un interviu pentru ZdG, întrebat la cine ar urma să ajungă Primăria, la PDM sau PSRM, Lilian Carp a declarat că „nu contează”, deoarece, cele două partide s-ar afla „în aceeași ogradă”.

— Deci, reţinerea lui Dorin Chirtoacă ar avea o motivaţie politică?

— Putem aborda sub două aspecte. Şi aspectul politic, în condiţiile în care noi ştim că, dacă se mobilizează, Dorin Chirtoacă poate lua un rezultat bun în municipiu. Pe de altă parte, greşeala lui Dorin Chirtoacă este numirea în funcţii a mai multor persoane care, din păcate, nu au făcut faţă. Vorbesc de Gamreţchi (n.r.: Igor Gamreţchi, şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a primăriei mun. Chişinău). Atunci când a fost numit în funcţie, în 2013, mai multe persoane, printre care şi eu, dar şi alţi consilieri municipali, am fost la Dorin Chirtoacă şi i-am spus că această persoană nu ar trebui să ajungă în funcţie, mai ales că aveam informaţia că a fost deportat din Italia pentru furt, pentru hoţii de biciclete. A zis că nu-i adevărat, că e colegul lui de clasă şi îl cunoaşte. I-am zis: „Regret, dar asta e realitatea şi să ştiţi că Gamreţchi o să vă facă mari probleme în viitor, pentru că este hoţ”. Despre hoţiile lui Gamreţchi l-am anunţat de câteva ori, nu doar cu parcările, dar şi despre alte apucături pe care le are acest „înger”. Au mai fost şi alte numiri în funcţie ale unor persoane care nu aveau pregătirea necesară. Aceasta a fost marea greşeală a lui Dorin Chirtoacă – de a numi în funcţii persoane care nu aveau calităţile necesare, şi aceste persoane au şi cauzat problemele cu care se confruntă acum mun. Chişinău. Tot aceste persoane i-au făcut probleme şi lui Dorin Chirtoacă.

— Care credeţi că ar fi miza finală a acestor reţineri de la primărie?

— Miza finală este mun. Chişinău. Haideţi s-o spunem aşa cum este. Noi vedem acum acest tandem PD-PSRM şi nu este nimic ieşit din comun, pentru că sunt aceiaşi oameni care au fost într-o echipă sub conducerea lui Vladimir Voronin. După 8 ani de zile sub mâna de fier a lui Voronin, ei au dorit mai multă libertate, şi atunci, văzând şi tendinţa populaţiei spre vectorul european, timp de o singură noapte, Marian Lupu a fost sustras din tabăra comuniştilor, fiind aruncat pe centru-stânga, în acest bazin electoral pro-european. Au avut sub control câteva instituţii de forţă şi, încetul cu încetul, şi-au înlăturat concurenţii politici care dominau pe arena politică de dreapta şi acum vedem că, practic, toată acea garnitură a PCRM, care a fost la putere până în 2009, sunt acum în diferite partide şi încearcă să facă legea în R. Moldova.

Citiți AICI interviul integral