„Partidul Nostru” își cheamă susținătorii la protestul din 11 iunie chiar dacă guvernarea face „totul” pentru a pune piedici

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Formațiunea politică „Partidul Nostru”, care declară că se alătură protestului organizat de de societatea civilă duminică, 11 iunie, în fața Parlamentului, susține că autoritățile centrale încearcă prin orice căi posibile să împiedice protestatarii să ajungă la eveniment. Asta după ce, acum două săptămâni formațiunea a organizat două proteste la Comrat și Bălți, iar acum câteva zile și unul la Chișinău, numit „Ultimul sunet lui Plahotniuc”.

Potrivit conducerii formațiunii și atunci, la fel ca și acum, oamenii legi, dar și alte structuri de stat întreprind toate măsurile pentru a nu permite oamenilor să se deplaseze spre protest, începând de la intimidări verbale ale transportatorilor, controale neîntemeiate, ridicarea permiselor șoferilor de microbuze și până la spargerea cauciucurilor unităților de transport.

Cu toate acestea „Partidul Nostru” îndeamnă oamenii să nu se lase intimidați, și să se alăture protestului. „Plahotniuc utilizează toate căile posibile de a împiedica desfășurarea protestului. Prin intermediul Agenției Naționale a Transportatorilor Auto, Plahotniuc a intimidat șoferii a declarat în cadrul unei conferințe de presă vicepreședintele „Partidului Nostru” Elena Grițco. Potrivit ei, în ajunul protestului, Agenția a chemat transportatorii la o ședință extraordinară la care acestora li s-a spus că dacă cineva va decide să transporte pasagerii la protestul din Chișinău, vor rămâne fără licență. Acest lucru ar fi avut loc la Bălți, Fălești, Dundușeni, Rîșcani, Drochia, dar și posibil alte raioane.

„Pe alocuri, susținătorii PD au mers la așa pași că este pasibil de dosare penale. De exemplu, la Fălești, activiștii s-au trezit cu cauciucurile tăiate. Sper că poliția va reacționa la aceste cazuri și va stabili vinovații”, a adăugat ea. Asta chiar dacă, potrivit ei, însăși ministrul de Interne, Alexandru Jizdan le-ar fi dat indicații polițiștilor din teritoriu să sune primarii ca aceștia să nu organizeze oamenii sau transport spre Chișinău, în caz contrar urmând a-și asuma consecințele.

„Aceasta se întâmplă pentru că Plahotniuc nu este sigur pe forțele proprii. Nu mai este atât de puternic pe cum se credea. Se teme că oamenii vor ieși la proteste și fac tot ca să le blocheze. Intimidează oamenii, transportatorii, ca aceștia să nu vină la proteste”, a declarat, la rândul său, vicepreședintele PN, Dumitru Ciubașenco.

Președintele formațiunii, Renato Usatîi, a participat la conferința „Partidului Nostru” prin intermediul Skype. Acesta a menționat că „cel mai mult, oligarhul Vlad Plahotniuc se teme de proteste. Într-o țară în care deții totul – procurori, judecători, polițiști, lui îi rămâne să se teamă doar de oameni. Cei care îl înconjoară știu perfect asta”, a spus Usatîi, argumentând astfel tentativele anumitor instituții de presă de a discredita protestele antioligarhice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...