Trei oameni de afaceri din stânga Nistrului, răpiţi! Cu saci pe cap au fost duşi într-o suburbie din Chişinău// VIDEO

Oamenii legii au anihilat activitatea unei grupări criminale, care în luna februarie au răpit trei oameni de afaceri din stânga Nistrului. Răpirea a avut loc pe traseul Chișinău-Anenii Noi, satul Chetrosu, unde cei cinci făptași, îmbracați în uniforme de culoare neagră, cu inscripția POLIȚIA, au stopat automobilul de model “Range Rover”, în care se aflau cei trei oameni de afaceri.

Imediat, aceștia au fost imobilizați, încătușați, iar pe cap le-au fost puse cagule, fiind transportați în suburbia Chișinăului, unde au fost ținuți, timp de o zi, într-o casă.

Mai târziu, oamenii de afaceri au fost eliberați, fiindu-le cerută suma de 100 000 dolari, iar în caz de adresare la poliție, erau amenințați cu moartea.

Cei trei, sub presiunea amenințărilor, au transmis interlopilor suma cerută printr-un borcan din plastic atârnat de o sfoară care a fost întinsă de-a lungul râului Nistru, în regiunea orașului Bender.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, au fost identificați autorii infracțiunii, unul din ei, fiind Levința Vitalie, anterior condamnat pentru implicarea în asasinare la comandă și eliberat din detenție, după ispășirea pedepsei de 12 ani privațiune de libertate. El a fost un membru activ al grupării și unul din cei mai apropiați oameni ai lui Sadnic Petru, anterior Gâlcă Popovici, cunoscut în lumea interlopă ca hoțul în lege „Micu”.

Un alt membru al grupării date este Vechiu Ghenadie, alias Cliford, care după câteva zile de la primirea banilor ceruți de la cei trei oameni de afaceri, a fost răpit în orașul Tiraspol, la comanda unor lideri criminali notorii din stânga Nistrului, și până la moment, acesta nu a fost găsit. Se presupune, că el a fost asasinat ca urmare a unor reglări de conturi între membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate, la domiciliile suspecților, au fost găsite 400 dolari, 8700 euro, 44000 ruble, trei binocluri, mai multe cartușe pentru automat “Kalashnikov” și pistol „Makarof” și o husă pentru legitimație cu insigna “MAI”.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, persoanele, găsite vinovate, riscă de la 13 la 15 ani privațiune de libertate.

[youtube id=”4DOgQq3KUjA” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.