(foto) „La joc în sat” sau cum s-au distrat cei care au vizitat festivalul „Duminica Mare” la Domulgeni

dum2

Vizite la apicultori, lemnari și muzee din sat, un joc tradițional așa cum se obișnuiește pe la țară, dar și bucate moldovenești  – toate astea au făcut parte din programul celei de-a cincea ediții a festivalului turistic „Duminica Mare”, ce s-a desfășurat la Domulgeni, raionul Florești.

„Produsul turistic în Moldova se bazează pe tradiții, or aici la Domulgeni avem tradiții extraordinare. Este festivalul meșteșugurilor, al gastronomiei, pentru că mezelarii din regiune sunt vestiți în toată țara, aici sunt gospodinele care țin minte cele mai vechi forme și rețete de pâini de ritual și bucate tradiționale”, a spus Svetlana Lazăr, directorul ANTREC Moldova în deschiderea festivalului.

Începând cu ora 12.00, la intrarea în sat oaspeții au fost așteptați de ghizi-copii, care i-au însoțit pe traseul turistic al satului, pentru vizitarea unei gospodării sătești (pensiune turistică), gospodăria apicultorilor, atelierul lemnarului, casa-muzeu și biserica „Sf. Nicolae” din localitate. Atracția principală în această zi a fost chiar în inima satului vechi, pe malul râului Răut.

https://www.instagram.com/p/BU6dP13B1Cy/?tagged=domulgeni&hl=ro

În spațiul festivalului au fost amenajate mai multe zone, cu diverse activități printre care ograda țărănească, târgul meșteșugarilor, dar și o expoziție de covoare basarabene din Florești. Cei pasionați de tradiții, ritualuri și cântec popular au admirat spectacolul etnofolcloric „Tradiţii de la Paşti până la Rusalii”, oferit de peste 15 ansambluri folclorice din raionul Floreşti.

Pe scena festivalului a evoluat formația CATHARSIS, iar iubitorii de dans au avut ocazia să se prindă în joc, într-un spectacol interactiv de dans popular „La JOC în sat”.

Festivalul Turistic „Duminica Mare” este organizat de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural din Moldova, Primăria Domulgeni cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida), precum și cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Moldova.

https://www.instagram.com/p/3YOe_xuC3F/?tagged=domulgeni&hl=ro

https://www.instagram.com/p/3W5QN1LTs6/?tagged=domulgeni&hl=ro

https://www.instagram.com/p/BU7U7AvB10Y/?tagged=domulgeni&hl=ro

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente