(VIDEO) Incident pe Aeroportul Chișinău. Un avion a derapat la aterizare, ajungând într-un câmp din apropiere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Incident pe Aeroportul Internațional Chișinău! Un avion a derapat de pe pistă și a ajuns pe un teren din apropierea pistei. Cu toate acestea, o parte a avionului a rămas pe pistă, făcând imposibilă aterizarea și decolarea altor aeronave. Deși nimeni nu a avut de suferit, pasagerii au fost nevoiți să coboare direct în câmp. Totodată, mai multe zboruri spre Chișinău au fost redirecționate, iar zborurile din capitală au fost amânate.

Este vorba despre un avion pe ruta București-Chișinău, al companiei Tarom. Cel mai probabil problema a fost la șasiul aeronavei, fie o greșeală de pilotaj.

„Aeroportul Internațional Chișinău. Cursa RO207 București-Chișinău a companiei Tarom a ieșit de pe pista de aterizare. Toți pasagerii sunt în siguranță. 4 iunie 2017, ora 18:12”, scrie Privesc.eu pe pagina sa de Facebook, unde a postat și o înregistrare video.

Pagina web a Aeroportului Internațional Chișinău nu oferă nicio informație despre incident. „Tabelul online” însă, pe care pot fi văzute toate zborurile din și spre aeroport, arată că mai multe curse care urmau să aterizeze pe pista din Chișinău au fost redirecționate, iar cele ce urmau să decoleze – se amână.

Screenshot_3

Screenshot_4

Portalul Flightradar24.com confirmă, indirect, incidentul. Astfel, deși nu se cunoaște motivul, acesta arată că mai multe zboruri care urmau să aterizeze la Chișinău, fie făceau cercuri deasupra Moldovei, fie, cum a fost în cazul cursei Roma-Chișinău, au fost redirecționate. Aceasta a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București. Alte trei curse sin Milano, Sankt Petersburg și Heraklion – au aterizat pe Aeroportul din Iași.

Screenshot_2 Screenshot_1

 

După o oră și jumătate de la incident, au fost reluate aterizările. Astfel, prima aeronavă a aterizat la 19.41, venind dinspre Moscova, după care au urmat zborurile dinspre Dublin (19.43), Londra (19.48) și Torino (19.51).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...