(foto) Nou protest la Bubuieci! Tomberoanele din Capitală nu au fost evacuate de joi

Foto principala
Foto: Photo Credit: Facebook/ Дима Шматок

Locuitorii din Bubuieci nu se dau bătuți și cer, din nou, închiderea gunoiștei. Mai mulți locuitori ai comunei au blocat accesul camioanelor regiei Autosalubritate spre groapa de gunoi din apropierea localităţii.

Oamenii sunt indignaţi că Primăria Capitalei nu şi-a respectat promisiunea de a închide rampa şi nu a găsit un loc nou de depozitare a deşeurilor din Chişinău. Localnicii, care protestează a doua zi consecutiv, spun că nu vor ceda până nu va fi soluţionată problema.

De cealaltă parte, socialistul Ion Ceban îl acuză pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, că ar fi ordonat boicotarea activității întreprinderilor municipale din Capitală.

Trași la răspundere trebuie. Când am spus că Ghimpu a solicitat boicotarea activității întreprinderilor municipale, mulți au ironizat. Poftim dovada faptului. Eu cred că oamenii trebuie dați afară și trași la răspundere pentru neglijenșa în serviciu”, a menționat Ceban.

Gunoi

Ion

Photo credit: Facebook.com/ Ion Ceban

N1

Photo credit: Facebook.com/ Сергей Басюк-Брынзей

Gunoi1

Gunoi3

Facebook.com/ Дима Шматок
Facebook.com/ Дима Шматок

Bubuieci

gunoi5

Anterior gunoiștea din Capitală era dusă la Țînțăreni, însă la solicitarea localnicilor aceasta s-a transferat la Bubuieci. Autoritățile de la Chișinău au folosit groapa de gunoi de la Țînțăreni între anii 1990 și 2010. Din ianuarie 2011, deșeurile municipale au început să fie transportate la Bubuieci.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente