MAEIE: Nu există cetățeni moldoveni printre victimele atacurilor de la Londra, numărul cărora a crescut la 7

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Printre victimele atacurilor de sâmbătă seara în centrul capitalei Marii Britanii nu au fost identificați cetățeni ai Republicii Moldova. Totuși, Ambasada Moldovei la Londra este pregătită să acorde ajutorul și susținerea necesară, în eventualitatea că printre victimele atacurilor se vor regăsi cetățeni moldoveni.

Contactată de Agenţia Moldpres, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Ana Samson, a informat că la ora actuală nu sunt informații despre cetățeni moldoveni care ar fi suferit în urma recentelor atacuri de la Londra. „Atât Ministerul, cât și Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie sunt în contact cu autoritățile britanice și țin situația sub control. Din ultimele informații deținute se cunoaște că cetățeni ai țării noastre nu au avut de suferit”, a spus Samson.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că cetățenii moldoveni care au nevoie de asistență se pot adresa Ambasadei Republicii Moldova de la Londra la numărul de urgență +447895805306 sau la numerele Centrului de Apel al MAEIE: 080090990, 022201047, dacă efectuează apelul de pe teritoriul Republicii Moldova, și +37322788722, dacă apelul este efectuat din străinătate.

Liniile de urgență instituite de autoritățile Marii Britanii: 08000961233 și +442071580197.

Și Ambasada României la Londra a solicitat informații cu privire la posibili cetățeni români printre victimele atentatului.

Între timp, potrivit presei străine, numărul victimelor a crescut la șapte morți. În afară de aceste șapte victime, cei trei autori ai atacului au fost uciși de poliție. Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacului survenit în zona Podului Londrei.

Printre persoanele rănite figurează și patru cetățeni francezi, dintre care unul se află în stare gravă, a precizat duminică ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian într-o intervenție la postul de radio France Info.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...