Anna Akhalkatsi este noua șefă a Oficiului Băncii Mondiale în Republica Moldova

ba55bcb2fc4972da2f6dfed0caa4f85a

Anna Akhalkatsi este noul manager de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova și își va începe activitatea la sfârșitul lunii iulie 2017. Aceasta a fost prezentată vineri, 2 iunie, în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Pavel Filip cu directorul de țară al Grupului Băncii Mondiale (BM) pentru Belarus, Republica

Anna Akhalkatsi are o experienţă vastă de lucru în cadrul Băncii Mondiale şi în cadrul Corporaţiei Financiare Internaţionale. Noul manager de țară își va începe activitatea la sfârșitul lunii iulie.

Ea îl va înlocui pe Alex Kremer care a ocupat această funcţie din august 2014

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială, în 1992, peste un miliard de dolari au fost alocaţi unui număr de aproximativ 60 de proiecte în ţară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 8 proiecte active, totalul angajamentelor constituind 255 milioane de dolari, scrie jurnal.md.

Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare şi dezvoltarea mediului de afaceri, educaţia, asistenţa socială, guvernarea electronică, sănătatea, agricultura, mediul ambiant şi altele.

Corporaţia de Finanţare Internaţională a investit 233 milioane de dolari în 24 proiecte în diverse sectoare, iar Agenţia Multilaterală pentru Garantarea Investiţiilor a oferit garanţii în sumă de 95 milioane de dolari.

Ambele instituţii sunt membri ai Grupului Băncii Mondiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente