(FOTO) „Șantaj și tensionare intenționată a situației” sau „boicot”?! Chișinăul, din nou, inundat de gunoi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

UPDATE: După publicarea știri de către portalul Independent.md, prim-ministrul Pavel Filip a convocat pentru astăzi o ședință operativă cu factori de decizie pentru identificarea soluției de salubrizare a orașului Chișinău. Aceasta se va desfășura cu ușile închise, imagini foto și video urmând a fi oferite ulterior.

La câteva luni după o situație similară, Chișinăul se confruntă din nou cu problema gunoiului, tomberoanele și locurile din preajma acestora fiind pline cu sacoșe de deșeuri menajere, după ce nu au mai fost golite de cel puțin o săptămână. De această dată însă, ținând cont de vremea toridă, mirosul în preajma acestora este și mai insuportabil. Nu se cunoaște exact care este problema. Un consilier municipal însă consideră că este vorba despre „șantaj” și „o tensionare intenționată a situației”, în timp ce altul susține că întreprinderile municipale ar boicota activitatea ca urmare a solicitării lui Mihai Ghimpu. 

„Chișinăul geme sub putoarea gunoiului de câteva zile bune deja. Miros de cadavru descompus în jur”, a scris consilierul municipal din partea „Partidului Nostru” Ilian Cașu pe pagina sa de Facebook, acolo unde a plasat și câteva poze cu tomberoanele arhipline.

Potrivit consilierului, „deși regimul prezintă problema gunoiului neevacuat drept un simplu ping-pong între primărie și Ministerul Mediului, de fapt ne confruntăm cu un șantaj al chișinăuienilor și o tensionare intenționată a situației”.

„Poate, totuși, o acțiune de salubrizare sub înaltul patronaj al liderului PD sau președintelui? De ce nu???”, s-a întrebat consilierul „Partidului Nostru”.

De altă parte, consilierul socialist Ion Ceban, care la fel a plasat câteva poze cu tomberoanele pline, susține că este vorba despre o „boicotare” a activității serviciilor municipale, care ar fi fost solicitată de președintele liberal, Mihai Ghimpu, după reținerea primarului Dorin Chirtoacă.

„Trași la răspundere trebuie. Când am spus că Ghimpu a solicitat boicotarea activității întreprinderilor municipale, mulți au ironizat. Poftim dovada faptului. Eu cred [că] oamenii trebuie [dați] afară și trași la răspundere pentru neglijență în serviciu”, a scris socialistul pe rețeaua de socializare.

1 2 3„ 4 5 6 8 9

Foto: Ilian Cașu/Facebook.com

11 12

Foto: Ion Ceban/Facebook.com


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...