Italienii au început curajos partida de la Cardiff. Higuain, în două rânduri, şi Pjanic, cu un şut puternic din afara careului, l-au pus la încercare pe Keylor Navas. Ieşită cu bine din pressingul de început de meci al italienilor, Real Madrid a pus stâpânire pe joc, iar golgeterul Cristiano Ronaldo a deschis scorul din pasa perfectă a lui Carvajal.

Deţinătoarea trofeului a păstrat avantajul numai şapte minute. Mandzukic a restabilit egalitatea cu o execuţie superbă, care l-a transformat în spectator pe Navas. Dominarea galacticilor s-a accentuat după pauză, iar golul a venit în minutul 61. Şutul deviat al lui Casemiro nu i-a lăsat nicio şansă veteranului Buffon.

Trei minute mai târziu, Cristiano Ronaldo a dat lovitura de graţie după o minge trimisă excelent de Modric în faţa porţii. A fost al 600-lea gol în cariera de profesionist a portughezului.

Juventus a rămas fără speranţe în final: trimis pe teren în minutul 66, columbianul Cuadrado a primit două cartonaşe galbene şi a plecat la vestiare după mai puţin de 20 de minute.

Asensio a închis tabela la 4-1 pentru Real Madrid, iar galacticii au ajuns la un număr impresionant de 12 trofee în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.