Recomandări #diez: Evenimente la care să mergi în prima duminică din această vară

summer

Iată că a venit și mult așteptata vară cu soare și multă dispoziție! Timpul de afară nu ne mai ține în casă, iar lista evenimentelor la care puteți să mergeți alături de cei dragi devine tot mai mare. #diez vă vine în ajutor și vă sugerează unde să petreceți prima duminică din această vară.

#1. GIANT VELO FEST 2017

Evenimentul sportiv GIANT Velo Fest 2017 este la 2-a ediție. Înscrierea se va face în velosalon GIANT cei care nu au reușit so facă o pot face în dimineața zilei 4.06.2017 în zona de start, la ora 9:00 pe Bd. Moscovei 9/1, Chisinau, Moldova.

Programul evenimentului:
09.00 –Înregistrare FĂRĂ PLATA
09.30 – Festivitatea de deschidere.
10.00 – Cursa pentru copii i (5 – 7 ani) Copii (8 – 10 ani) toți copii vor primi diplome și medalii.
11.00- Cursa MTB-amatori 43 km / 60 km
11.30 – Marșul ciclist 2 ture x 3300 metri=6 km600 metri
12.30- Cursa circuit amatori 12 ture x 3300 metri=39km.600 metri
13.30-Cursa circuit sportivi ( Cadeți / Juniori / Master ) 15ture x 3300 metri=49km.500 metri
15.00- Festivitatea de premiere

Vezi mai multe pe pagina de Facebook.

#2. Face Painting / picturi pe faţă

Biblioteca Hasdeu şi Căpşoonel Art Event invită copiii la un eveniment deosebit cu picturi pe față.  Micii participanți se vor transforma, ca prin magie, în personaje coborâte parcă din altă lume, din desenele animate, poveștile și filmele preferate.

Părinții și copii sunt așteptați la ora 10:00 la Biblioteca Hasdeu, bd. Stefan cel Mare 148, Chisinau, Moldova. Mai multe detalii aici. 

#3. Parada Slingurilor și Cărucioarelor 2017

Comunitatea ILady.md în cadrul târgului anual KID’S EXPO, organizat de CIE Moldexpo vă așteaptă cu mare drag la o nouă ediție a paradei! Vezi formularul de înscriere și mai multe detalii aici. 

#4. Festivalul Turistic „Duminica Mare”

Duminică, 4 iunie, începând cu ora 12:00, în satul Domulgeni, raionul Florești, va fi sărbătorită cea mai importantă zi de duminică din an. Deschiderea oficială a Festivalului – ora 14:00.

În spațiul festivalului sunt pregătite câteva zone de interes, pe care vă îndemnăm să le vizitați:

• Ograda țărănească (gastronomie tradițională);
• Târgul meșteșugarilor (ateliere);
• Expoziție de covoare basarabene, Florești;
• Universul copiilor;

Mai multe detalii vezi aici. 

#5. Ziua Mondială a Mediului

Ziua Mediului. Ateliere, joacă, odihnă, comunicare, expoziții, invenții, muzică, emoții, plăcere, conectare cu natura. Evenimentul va începe la Lacul „Valea Morilor”, la pavilionul de șah și joc de dame, la ora 16:00.  După deschiderea oficială, o să urmeze ateliere pe subiecte de mediu (sunt foarte interesante, detalii pe pagină). Pentru seară, la ora 21:00, la un apus de soare cu muzică clasică, interpretată de pianistul Marcel Lazăr (Moldocrescendo). Apoi, la ora 22:00, cine încă nu se va încumeta să meargă acasă, o să privească filme pe subiecte de mediu. Mai multe detalii vezi aici. 

#6. Muzică clasică și jazz pe strada pietonală din Chișinău

Banca Națională a Moldovei organizează pe 4 iunie, două concerte pe strada pietonală Eugen Doga din Chișinău. Primul concert, de muzică clasică, susținut de orchestra simfonică și corul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va începe la ora 16.00 și se va încheia la 18.00.

Programul artistic muzical va fi reluat la ora 19.00 cu un concert de muzică jazz, care va dura de asemenea două ore. Invitații speciali ai serii vor fi Geta Burlacu şi Cristi Aldea-Teodorovici acompaniați de Big Band Orchestra și oaspeți din România: Elena Gatcin & Black Sea Orchestra. Concertele fac parte din seria evenimentelor organizate de Banca Națională cu ocazia celor 26 de ani de la creare. Vezi detalii aici. 

#7. Chișinău prin monoclu – Turul „Opriți la Ștefan!”

Centrul de Urbanism lansează seria de tururi ghidate „Chișinău prin monoclu”. Primul Tur „Opriți la Ștefan!”se va începe mâine la ora 16.00, startul este dat la intrarea în Cafeneaua Guguță. Detalii vezi aici. 

#8. National Festival of Arts „Kavkaz 2017″

Evenimentul va avea loc mâine, începând cu ora 18:00, la Ginta Latina, str. Sfatul Țării, 18.

#. Aveți Ceva De Declarat?

Teatrul Național „Mihai Eminescu” vă invită mâine la spectacolul: „Aveți ceva de declarat?” care va începe la ora 18:00. Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului chişinăuian, metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoție, energie și forță imaginativă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente