Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tragedie fără margini în satul…

Tragedie fără margini în satul Glinjeni: Doi copii de 3 ani au decedat în această dimineață

Doi copii de 3 ani au murit într-un incendiu care a avut loc sâmbătă dimineața într-o casă din satul Glinjeni, r. Glodeni.

În această dimineață, la ora 09:05 minute, Serviciul 901 a fost alertat cu informația că e nevoie de o echipă de pompieri în satul Glinjeni, raionul Fălești. În teren, a intervenit o autospecială, și s-a stabilit că doi copii, fetițe, de 3 ani erau fără suflare. Din ultimele informații, se cunoaște că cei doi copii au fost lăsați fără supraveghere în odaia, în care a fost lăsată aprinsă o candelă. Cel mai probabil, de la candelă s-a aprins mobilierul din cameră. Incendiul fiind în proces de mocnire, cel mai probabil că cele două fetițe s-au intoxicat cu fum și produse ale arderii, anunță Direcția Situații Excepționale.

Într-un comunicat al instituției se precizează că o echipă de pompieri au lichidat în odaie toate urmele de ardere, evitând o posibilă extindere a incendiului. Alte circumstanțe ale cazului, dar și cauza morții minorilor urmează să fie investigate.

În acest context, salvatorii și pompierii atenționează părinții și bunicii să fie foarte prudenți și să nu lase nesupravegheați copiii, pentru a evita cazurile excepționale cu pericol pentru viață.