11:23:15 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Cum a RÂS Putin de Dodon: „Bufonul țarului”

Politică 03.06.2017 12:30 Vizualizări34493 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cum a RÂS Putin de Dodon: „Bufonul țarului” Getty Images


Liderul rus, Vladimir Putin, a făcut glume pe seama președintelui R. Moldova, Igor Dodon, la Sankt Petersburg.

O jurnalistă l-a întrebat pe premierul indian, Narendra Modi, dacă Federația Rusă s-a amestecat în alegerile prezindențiale din SUA, iar răspunsul a ținut să-l dea însuși Putin, care stătea pe scenă alături de Dodon și alți oficiali.

„Întrebaţi-l pe Dodon. El ştie mai bine”, a spus Putin, iar Dodon a râs.

„Am trăit s-o vedem și pe asta. Dodon a ajuns paiața sau, dacă vreți ceva mai delicat, „bufonul țarului” rus. Scos din țâțâni de întrebarea unei jurnaliste care insista să afle dacă Rusia se amestecă în afacerile interne ale altor state, Putin a răspuns, umflându-se de râs: „Întrebați-l pe Dodon, el știe mai bine!”. Liderul de la Kremlin l-a imitat pe Ivan cel Groaznic care, plictisit, răspundea adesea în doi peri: „întrebați măscăriciul meu, el știe mai bine!”. Apropo, acest sinistru cneaz moscovit a înscenat o mascaradă politică, desemnându-i pe unul dintre umilii săi supuși „țar” pentru câteva luni ca să vadă dacă boierii îi sunt credincioși. Când misiunea falsului kneaz, Simion Bekbulatovici, s-a încheat, acesta a revenit la obligațile sale obișnuite de cabotin privilegiat al țarului, „țarski durak” în limba rusă”, a amintit cu această ocazie analistul politic Petru Bogatu.

Sursa citată este de părere că „omul de mascaradă” Igor Dodon și-a găst în sfârșit locul în istorie pe care nu poate să i-l ia nimeni: „Mandatul său de președinte al republicii se va încheia mai devreme sau mai târziu, însă pecetea-i comică de clovn al țarului Putin nu se va sfârși niciodată”.


Video: Pro TV


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md