La Chișinău va avea loc un nou eveniment pe marginea acordului între Moldova și Uniunea Euroasiatică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O ședință a grupului de lucru privind dezvoltarea colaborării dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Euroasiatică va avea loc la Chișinău, pe data de 8 iunie curent. Înțelegerea în acest sens a fost atinsă în marja Forumului Economic de la Sankt Petersburg în cadrul unei întrevederi dintre președintele Igor Dodon și președintele Consiliului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sargsyan.

Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii, cu începere de la ora 10:00, și se va axa pe implementarea prevederilor „Memorandumului de colaborare” dintre Moldova și UEE, semnat la 3 aprilie curent.

„La fel, am discutat momentele legate de primirea de către Moldova a statutului de observator în cadrul acestei uniuni economice. Nota experților, analiza tuturor proceselor economice integraționiste de dezvoltare care există acum pe ordinea de zi a UEE și modelarea câștigurilor pe care le-ar avea Moldova participând la ele în măsură deplină – sunt doar o parte din acea activitate pe care am convenit să o coordonăm în cadrul noului statut al țării noastre în UEE”, a menționat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook după întrevederea cu Tigran Sargsyan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...