09:34:56 18.04.2024
Stiri

VIDEO // DEMITEREA președintelui Dodon, tot mai aproape? „El s-a dus mult peste LINIILE ROȘII. Văd că nu se mai OPREȘTE. E foarte dependent de Moscova”

Politică 03.06.2017 09:30 Vizualizări23984 Autor: Ziarul National
VIDEO // DEMITEREA președintelui Dodon, tot mai aproape? „El s-a dus mult peste LINIILE ROȘII. Văd că nu se mai OPREȘTE. E foarte dependent de Moscova”


Președintele fracțiunii Partidului Democrat (PD) din Parlament, Marian Lupu, consideră că șeful statului, Igor Dodon, este portavoce a Federației Ruse și e foarte dependent de Moscova în acțiunile sale. Mai mult, Lupu spune că Dodon a trecut peste liniile roșii și, dacă se va stabili că a încălcat legea, atunci poate fi suspendat din funcție.

În speță, Marian Lupu este foarte deranjat de faptul că Igor Dodon insistă pe federalizarea R. Moldova, o idee care aparține Moscovei. „Din tot ce am văzut până acum, de exemplu ideea cu federalizarea țării… văd că nu se oprește. Dacă cineva credea că asta face parte dintr-o retorică electorală, atunci eu simțeam că nu se va opri. Cel mai probabil această idee (federalizarea țării n.r.) nici nu este a președintelui. Este ideea pe care doar o vociferează. Este o idee venită de la Moscova”, este convins fostul președinte interimar al R. Moldova.

Întrebat dacă Dodon își va duce mandatul până la sfârșit, Marian Lupu a oferit un răspuns „stufos” și ambiguu. „Bine, este partea teoretică și partea practică. Pe de o parte, eu nu văd asemenea acțiuni. Eu văd declarații, declarații cu tonele, cu duiumul. Un președinte de țară, cu atribuțiile pe care le are acum, nu are altceva de făcut. Omul nu are cu ce să se ocupe. Ce să faci? PR. E normal asta. De facto el s-a detașat de PSRM, dar de jure - nu. Toată lumea vede asta. De cele mai multe ori nu acționează ca un șef de stat, dar ca un președinte de partid.

Legislația țării permite, din clipa în care președintele face trădare de țară, demiterea șefului statului. Dacă se ajunge la temeiuri foarte serioase, atunci legea va trebui aplicată. Din punctul meu de vedere, președintele s-a dus mult peste liniile roșii, pe care nu trebuie să le calce. El este foarte dependent de Moscova”, a conchis Marian Lupu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md