Într-un mesaj postat de 1 iunie pe Facebook, Vladimir Plahotniuc scrie:  „Copiii au nevoie de toată afecţiunea şi atenţia noastră pentru că ei sunt viitorul. Aşa cum îi educăm şi avem grijă de ei, aşa va arăta şi ţara în care locuim”. În fotografie, şeful PD apare alături de soţia sa şi de cei doi fii.

Poza i-a atras atenţia vloggerului Andrei Bolocan, care se întreabă dacă nu cumva Plahotniuc a uitat că de copiii săi are grijă şi îi educă departe de Moldova. Aşa că nu este clar la ce ţară se referă oligarhul - la cea în care locuiesc fiii săi sau la ţara în care se află el?

Dincolo de acest detaliu, vloggerul a remarcat că imobilul de pe fundalul pozei seamănă izbitor cu vila de lux a lui Plahotniuc din oraşul Sciez, pe malul lacului Geneva. Bolocan a prezentat şi un filmuleţ, postat pe o altă reţea de socializare, în care fiul mai mare al lui Plahotniuc, Timofei, se distrează alături de prieteni, iar în plan îndepărtat se vede o casă de toată frumuseţea, care se pare că este locuinţa extravagantă din mesajul de felicitare adresat copiilor din Moldova.

Astfel, vloggerul se întreabă de ce poza originală a fost retuşată şi dacă nu cumva şeful PD a vrut ca imobilul să nu fie vizibil, astfel ca fotografia să transmită imaginea unei familii modeste.

Am vrut să-i întrebăm pe şeful PD de ce a ţinut ca vila de lux din poză să nu fie văzută, însă acesta nu a fost de găsit. Nu a răspuns la telefon nici purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari.