Ancheta de la Smolensk: Rămăşiţele altor două persoane, descoperite în sicriul președintelui Lech Kaczysnki

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile poloneze au anunţat că au descoperit rămăşiţele a încă două persoane în coşciugul fostului preşedinte Lech Kaczynski, mort într-un accident de avion în Rusia, în 2010, relatează Reuters, citat de News.ro.

Sicriele lui Kaczynski şi ale altor 11 dintre cele 96 de victime conţineau rămăşiţe de la mai multe persoane, au anunţat procurorii, după ce au examinat 24 de cadavre în urma accidentului, pe care unii oficiali din partidul de guvernare l-au pus pe seama unei explozii la bord.

Procurorul General adjunct Marek Pasionek a explicat că în coşciugul arhiepiscopului Miron Chodakowski, de exemplu, se află numai partea de sus a prelatului, în timp ce jumătatea de jos este a fostului general Tadeusz Ploski.

În sicriul generalului Bronislaw Kwiatkowski se află 14 bucăţi de cadavre aparţinând unui număr de şapte persoane, a mai spus Pasionek, adăugând că noile autopsii se vor încheia până în aprilie anul viitor.

Anchetatorii polonezi exhumează în prezent toate cele 96 de victime pentru a verifica din nou cauza morţii, deşi o parte dintre familii se opun.

La Moscova, Kremlinul şi Ministerul rus de Externe nu au răspuns cererilor de comentarii.cGcmdz01OTAmaGFzaD1mOWM2MmJiYWRmYjE5YWY2ZDhhNTBkNDIxZmM2ZmFmYg==.thumb


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...